Proinvest Group Pascani, companie specializata in prelucrarea otelului, a demarat in incursul anului trecut un proiect greenfield, in valoarea de zece milioane de euro, pentru productia mai multor tipuri de panouri sandwich.

Prima etapa a proiectului, in valoare de 3 milioane de euro, a fost finalizata in luna februarie 2016, prin punerea in functiune a primei linii de productie panouri sandwich cu miez de vata minerala bazaltica pentru acopris si perete, cu o capacitate de productie de 1 milion de metri patrati pe an.

Astfel, incepand cu 1 februarie 2016, la fabrica Proinvest Group de la Pascani sunt produse cinci tipuri de panouri sanwich pentru aplicatii speciale: panouri rezistente la foc, panouri fonoabsorbante, panouri pentru aplicatii cu buget redus, panouri rezistente la umiditate si panouri pentru depozite frigorifice.

Faza a doua a proiectului va fi finalizata in 2018, prin punerea in functiune a unei noi linii de productie panouri sandwich cu PUR/PIR, cu grosimea de pana la 200 milimetri.

Noua linie de productie a dus la cresterea numarului angajatilor Proinvest Group la 350.

Proinvest Group este o companie cu capital autohton, cu sediul la Pascani, infiintata in anul 2000. Compania dezvolta, produce si comercializeaza semifabricate, componente si sisteme din otel pentru constructii, inginerie si industrie.

Proinvest Group a anuntat inca din anul 2014 un plan investitional de 10 milioane de euro derulat pe o perioada de 5 ani ce ar fi presupus la acel moment revitalizarea activitatii pe segmentul industrial.

In primavara anului trecut, Proinvest Grup a achizitionat fabrica de scule si accesorii Scudas, o companie specializata in productia de scule si accesorii auto, pentru care a anuntat investitii ridicate tot la 10 milioane de euro.

Principalii concurenti ai Proinvest Group la nivel local sunt Lindab sau Megaprofil sau Coilprofil, iar pana anul trecut si Ruukki, companie care insa a decis sa inchida fabrica specializata pe segmentul industrial din Bolintin Deal.

Sursa foto: proinvestgroup.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri