Editia din aceasta primavara a targului imobiliar tiMOn contine un numar de 20 de proiecte rezidentiale ce contin peste 1500 de locuinte si investitii de peste 200 de milioane de euro, au anuntat organizatorii.

Sursele proprii ale dezvoltatorilor, cat si banii atrasi din banci au dus la dezvoltarea proiectelor, majoritatea, localizate in zone centrale si semicentrale. Investitorii noi cat si jucatorii deja existenti pe piata rezidentiala au facut investitii de peste 200 de milioane pentru realizarea acestor proiecte, conform Mediafax.

”Noile proiecte sunt localizate in toate zonele din Bucuresti, venind cu o paleta extrem de diversificata de locuinte. Piata nu mai este atat de polarizata ca in urma cu 1-2 ani, cand noile dezvoltari erau fie in zone foarte scumpe, fie in cele mai ieftine. Dezvoltatorii au prins curaj si mizeaza acum pe clasa de mijloc a populatiei, care reprezinta cererea sustenabila.”, a declarat intr-un comunicat Vlad Vlasceanu, directorul tIMOn.

La editia din acest an, se observa si cresterea segmentului de lux, fiind prezentate o serie de proiecte de locuinte amplasate in zone centrale, la preturi ce ajung si la 6 milioane de euro.

Ce proiecte noi au fost lansate pe piata la tIMOn

Otopeni Central Residence din Otopeni, un ansamblu de apartamente in vile, promovate de Alpha Group, dar si ansamblul Cherry Ville din Otopeni, cu 304 apartamente dezvoltat de GreenTech International, conform News.ro

Compania Renet prezinta, in premiera, la tIMOn, trei proiecte rezidentiale, amplasate pe malul lacului Buftea si in Otopeni:

-New Apple Residence,
-Otopeni Nord Residence
-Peninsula Residence.

O noutate a editiei din acest an este si proiectul Citta Nusco, dezvoltat de investitorul italian Nusco, care intra astfel pe piata rezidentiala locala, dupa ce a activat pe segmentul de birouri.

Apare si o noua tendinta pe piata imobiliara. Atat pentru segmentul de lux, cat si pentru cei care isi permit sa stea doar la periferie, constructorii prefera, in prezent, sa ridice blocuri sau ansambluri rezidentiale de mici dimensiuni.

Imoteca, firma de consultanta imobiliara cu un portofoliu de 2.000 de apartamente in Romania, promoveaza sase proiecte de locuinte, dezvoltate de companii spaniole, patru dintre ele vizand exclusiv segmentul lux.Toate sunt situate in zone centrale, precum Vernescu Residence, Parisian View, Downtown Apartments si Docentilor Residence, au finisaje de lux, apartamente putine si se adreseaza unui numar redus de cumparatori. Fiind vorba de apartamente de lux, pretul pe metrul patrat depaseste 2.300 de euro.

Valoarea investitiei pentru fiecare in parte este in jurul valorii de 6 milioane de euro, iar numarul de unitati locative/proiect nu depaseste 20.
”Vanzarile merg bine. Spre deosebire de perioada dinainte de criza, clientul este mult mai atent la detalii. Daca apartamentul nu are finisaje impecabile, nu cumpara”, a declarat pentru News.ro directorul general al Imoteca, Rafaela Nebreda.

Pretul apartamentelor disponibile in aceste proiecte variaza intre 95.000 de euro pentru o garsoniera in Vernescu Residence din zona Pietei Victoriei si 1,9 mil. euro pentru un penthouse in zona Herastrau. Suprafetele, la fel ca preturile, acopera o paleta foarte larga si pornesc de la 46 mp si ajung la 450-500 mp, pentru penthouse-uri.

Un alt proiect nou este Gran Via Park, un ansamblu care va avea cel mai mare parc privat din Romania, dezvoltat pe 8.000 mp, potrivit directorului general al Gran Via Romania, Antoanela Comsa.

Dezvoltat de Gran Via Real Estate, un grup de firme romanesti cu capital spaniol, ansamblul a lansat joi cele 289 de apartamente din faza 1, cu o investitie de 17 milioane euro, intreg proiectul urmand sa cuprinda peste 1.000 de locuinte, plus cel mai mare parc privat din Romania, pe o suprafata de 36.000 mp. Ansamblul este situat in zona Lujerului, iar preturile pornesc de la 40.500euro, plus TVA, pentru o garsoniera.
”Noile proiecte sunt localizate in toate zonele din Bucuresti, venind cu o paleta extrem de diversificata de locuinte. Piata nu mai este atat de polarizata ca in urma cu unul-doi ani, cand noile dezvoltari erau fie in zone foarte scumpe, fie in cele mai ieftine. Dezvoltatorii au prins curaj si mizeaza acum pe clasa de mijloc a populatiei, care reprezinta cererea sustenabila”, a afirmat directorul tIMOn, Vlad Vlasceanu.

In Capitala, acesta a observat o usoara crestere a preturilor minime, in special la periferie, cu 5-10%, si asta pentru ca aceste zone sunt cele mai cautate.

Targul Imobiliar National tIMOn se va desfasura in perioada 24-27 martie, in Piata Constitutiei din Bucuresti, unde vor participa 116 expozanti - dezvoltatori, agentii, brokeri, companii de consultanta, 90% dintre ei cu oferte reduse pentru cei care cumpara locuinte in timpul targului.

Citeste si:
Lovitura pentru dezvoltatori: legea care va sugruma piata imobiliara
Dezvoltatorii imobiliari ar...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Imobiliare si constructii »Citeste si
Biciclete gratis pentru apartamentele verzi vandute la Imobiliarium
Setari Cookie-uri