Educatia, infrastructura rutiera, continuitatea si intensificarea luptei anticoruptie reprezinta cele mai importante trei schimbari, absolut necesare, astfel incat Romania sa traverseze o reforma reala din punct de vedere al societatii, considera Razvan Cuc, directorul regional Re/Max Romania, una dintre cele mai active companii de consultanta in real-estate din tara.

"Educatia reprezinta poate cea mai valoroasa reforma pentru schimbarea fundamentala a Romaniei pe termen lung, in timp ce infrastrunctura rutiera constituie o nevoie imediata pentru o dezvoltare interna a economiei si pentru conectarea cu Europa", afirma Razvan Cuc (foto). El adauga ca aceasta trebuie completate de "continuitatea si intensificarea luptei anticoruptie", pentru eliminarea pierderilor imense generate in plan economic si social.

Razvan Cuc se numara printre cei mai importanti antreprenori din vestul tarii, iar Re/Max Romania este una dintre cele mai active companii de consultanta in real-estate din tara. Re/Max a intermediat in 2015 peste 300 de tranzactii rezidentiale ce au insumat comisioane de 1 milion de euro. Avand in vedere ca in piata imobiliara comisionul mediu pentru intermedieri rezidentiale se situeaza intre 2 si 3%, o estimare Wall-Street.ro a valorii totale a tranzactiilor realizate de Re/Max in 2015 s-ar ridica la un varf de 50 milioane euro pe Romania.

Intrebat despre eventualele schimbari majore posibile in piata imobiliara locale, Razvan Cuc a spus: "principala schimbare pe care o vad este reprezentata de o normare a acestei industrii cu un potential urias de crestere si o profesionalizare a breslei de agenti imobiliari - vorbind aici de una dintre ultimele profesii liberale nenormate si nefiscalizate (sau superficial fiscalizate)".

Re/Max a fost infiintata in 1973, in Denver, si in prezent are peste 6.300 de birouri si mai mult de 100.000 de agenti afiliati in 95 de tari din intreaga lume. In Europa, Re/Max este prezenta in 31 de state, cu 1.500 birouri si 14.000 de agenti. Pe plan local, reteaua Re/Max a ajuns la 15 locatii in 9 dintre cele mai importante orase din Romania, iar numarul de agenti a trecut de 100.

Wall-Street.ro a lansat proiectul anului: #RomaniaProfesionista. Avand in minte tragedia de la Colectiv, din toamna anului trecut, si schimbarile produse atunci in fiecare dintre noi si in societate, in ansamblu, ne dorim sa fim parte din schimbare. Mai mult, ne dorim sa contribuim, sa conturam acea Romanie profesionista in care sa ne regasim, sa propunem solutii concrete pentru reforma reala de care avem nevoie. Astfel, vom lansa permanent solutii, propuneri si idei ale oamenilor de afaceri, managerilor, antreprenorilor - specialistii care sustin economia reala.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri