Autorizatiile de constructii pentru cladiri rezidentiale au avut o revenire pe crestere in februarie, avansul a fost de 11,6% fata de aceeasi perioada din 2015, pana la 2.509. Indicatorul scazuse puternic in ianuarie, conform Institutului National de Statistica.

Numarul autorizatiilor de constructii a cunoscut in prima luna a acestui an o scadere semnificativa, de 14,6% , fata de prima luna a anului trecut, conform News.ro

In februarie 2016, cele mai multe autorizatii pentru constructia de locuinte, 464, s-au eliberat, in februarie 2016, in regiunea Nord-Est, care cuprinde sase judete din Moldova (Suceava, Botosani, Neamt, Iasi, Bacau si Vaslui). Regiunea s-a aflat in ultimii ani, in mod constant, pe primul loc dupa numarul de locuinte construite.

Pe urmatoarele locuri se claseaza regiunile Bucuresti-Ilfov, cu 429 de autorizatii eliberate in februarie, si Sud-Muntenia, cu 470 de autorizatii. Cele mai multe autorizatii pentru cladiri de locuinte s-au eliberat in localitati rurale, cu 63,4% din numarul total inregistrat in februarie.

"Cele mai importante cresteri s-au inregistrat in urmatoarele regiuni de dezvoltare: Bucuresti-Ilfov (+262 autorizatii), Sud-Muntenia (+167), Nord-Vest (+147), Vest (+139), Nord-Est (+136) si Sud-Est (+112)", se arata in comunicatul publicat de Statistica.

Anul trecut, autoritatile au eliberat 39.112 de autorizatii de constructie pentru cladiri rezidentiale, in crestere cu 3,8% fata de anul precedent.
In 2015 s-a inregistrat prima crestere a autorizatiilor de constructie pentru cladiri de locuinte dupa 2008, cand piata imobiliara a inregistrat un varf, iar autoritatile au eliberat un numar record pentru Romania, de 61.092 de autorizatii de constructii pentru cladiri rezidentiale.

In perioada 2009-2014, autorizatiile de constructii pentru cladiri de locuinte, care includ atat locuintele unifamiliale, cat si blocurile de apartamente, au scazut cu 38%, arata statisticile oficiale, pe fondul caderii cererii de locuinte din partea populatiei.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Imobiliare si constructii »Citeste si
Cum poate descifra evolutia casatoriilor viitorul pietei rezidentiale
Setari Cookie-uri