Constructorii cer intre 150 si 350 de euro/mp pentru ridicarea unei locuinte, dar pe piata imobiliara preturile caselor trec de 1.000 de euro/mp. Costurile cu terenul, finantarea, utilitatile, marketingul si profiturile intermediarilor sunt principalii factori care duc la aceasta triplare a preturilor.

Companiile prezente zilele trecute la targurile de constructii din Romexpo au afisat preturi pentru materialele si manopera necesare ridicarii unei case cuprinse intre 150 si 350 de euro/mp. Asta in timp ce la targurile imobiliare locuintele tocmai au depasit pragul de 1.000 de euro/mp.
„Adevarul“ va propune o mica incursiune in pietele rezidentiale, pentru a observa cum ajunge sa se tripleze pretul caselor, de la constructie la tranzactia imobiliara, conform Adevarul Financiar.

Costurile materialelor, la minime istorice

Anul 2016 debuteaza cu preturi la cote minime istorice pentru materialele de constructii (mai ales la ciment, fier si lemn), chiar daca unii intermediari aplica adaosuri substantiale, ne-au explicat expozantii de la targul Construct Expo.

„Cu cat e mai scurt lantul de intermediari de la fabrica la santier, cu atat mai mic iese, la final, pretul de constructie al casei“, a declarat pentru „Adevarul“ Cosmin Raileanu, directorul general al unei companii specializate in comenzi online de materiale de constructii. El estimeaza ca, la preturile actuale, se pot negocia costuri de construire intre 150 si 200 de euro/mp „si chiar mai jos“, totul depinzand de numarul intermediarilor, dar si de distanta fizica de la sursa de materiale la santierul casei.

Citeste articolul integral pe Adevarul Financiar.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri