La finalizarea complexului rezidential Cosmopolis, probabil, intre 8 si 10 ani de acum incolo, vor fi peste 20.000 de locatari. Este greu insa de spus cate faze de constructie va mai avea proiectul, insa estimez ca vor fi alte 8-9. Ceea ce a fost dezvoltat pana astazi de catre Opus Land Development reprezinta aproximativ 30% din ceea ce va fi in total, apreciaza Gabriel Voicu, director al diviziei new homes in cadrul Coldwell Banker, agentul exclusiv al proiectului.

Intrebat daca dezvoltatorul Cosmopolis, compania Opus Land Development, ar avea in plan achizitii de terenuri in zona pentru o eventuala extindere a proiectului, Gabriel Voicu (foto) a precizat ca achizitiile sunt, deocamdata, pe planul doi, activitatea principala fiind de constructie si dezvoltare a proiectului. "Sunt discutii. Evident ca in momentul in care vorbesti de un astfel de complex, la un moment dat, te poti gandi ca pe langa cele 100 de hectare pe care dezvoltatorul deja le detine sa fie interesant, ca business, sa cumpere terenuri adiacente pentru extinderea proiectului. Momentan mai sunt 60 de hectare nedezvoltate".

Gabriel Voicu a adaugat ca in acest an vor fi finalizate pana la 500 de locuinte si "cel mai probabil se vor si vinde. Stocul de locuinte este practic foarte redus, in conditiile in care majoritatea vanzarilor se realizeaza in stadiul de constructie. Un bloc finalizat este deja vandut in proportie de 70-80%. Nu mai construim blocuri de 10 etaje, pentru ca am constatat ca cererea cea mai mare este pentru blocuri cu regim mai mic de inaltime. In prezent, continuam dezvoltarea fazei trei a proiectului, formata numai din vile insiruite", a spus reprezentantul Coldwell Banker.

Opus Land Development, dezvoltatorul proiectului rezidential Cosmopolis din zona de nord a Capitalei, va investi in acest an circa 20 milioane euro pentru a construi 500 de apartamente si vile in cadrul proiectului, la care se va adauga un strip mall cu o suprafata inchiriabila de 4.000 metri patrati. Centrul comercial va avea un supermarket Carrefour, cu o suprafata de 1.200 de metri patrati, un magazin miniPrix si trei restaurante.

Strip mall-ul este deja preinchiriat in proportie de 50% urmeaza sa fie finalizat in vara acestui an. Mall-ul va mai include un cabinet medical generalist, petshop si clinica veterinara, o macelarie, o curatatorie, spalatorie auto, o cofetarie, un magazin de amenajari interioare, unul de produse bio, beauty salon, un bistro si alte spatii de servicii si va dispune de o parcare cu 60 de locuri. In acest an vor mai fi construite doua piscine exterioare, mai multe terenuri de sport si se va continua dezvoltarea infrastructurii rutiere a proiectului, care are in prezent peste 12 km de drumuri.

"Proiectul a fost deja modificat de vreo doua-trei ori, deoarece este normal sa fii flexibil si sa construiesti ce iti cere piata. Daca in 2007-2008, perioada in care proiectul a demarat, se construiau unitati foarte mari, precum apartamente de doua camere de 65 de mp utili sau apartamente cu trei camere de 95 mp utili, astazi nu mai este cerere pentru asa ceva. Se construiesc unitati mai mici, ceea ce inseamna ca va creste numarul de unitati si de aceea exista si o marja foarte mare intre 8 si 10.000 de locuinte", a mai declarat Gabriel Voicu.

Gabriel Voicu, directorul diviziei new homes din cadrul Coldwell Banker Affiliates of Romania, va participa la editia a doua a conferintei (Re)Construct, din data de 19 aprilie 2016. El dispune de o experienta pe segmentul rezidential de peste sapte ani. In acelasi timp, Coldwell Banker Affiliates of Romania este liderul pietei de consultanta imobiliara din Romania, potrivit rezultatelor financiare oficiale din ultimii sase ani, fiind si compania cu cea mai extinsa activitate pe segmentul rezidential, cu peste 15 ansambluri rezidentiale exclusive in Bucuresti si in tara.

Cosmopolis este amplasat in zona de nord-est a Bucurestiului, in apropiere de Soseaua de Centura, intre podurile din Pipera-Tunari si Andronache-Stefanestii de Jos. Pana in prezent, investitiile in cadrul Cosmopolis s-au ridicat la aproximativ 268 de milioane de euro, in constructia de locuinte, infrastructura, spatii comerciale si spatii verzi.

Sursa foto: Mircea Dragos

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri