20 Aprilie 2016

Corneliu Fecioru, Wienerberger: Cladirile sunt responsabile pentru aproape jumatate din consumul de energie



"Atat in Romania cat si in intreaga Europa, cladirile sunt responsabile pentru aproape jumatate din consumul de energie, de la incalzire iarna si ventilare pe timp de vara si, dincolo de standardele de care se discuta in momentul de fata pe piata, vorbim de un numar de cladiri tot mai mare cu consum aproape de zero si care reprezinta standardul in Directivele Europene", a declarat Corneliu Fecioru, managing director, sales & marketing, Wienerberger.

Declaratiile au fost facute in cadrul conferintei (Re)Construct, organizata de Wall-Street.ro, in parteneriat cu Imobiliare.ro, Wienerberger si Coldwell Banker Affiliates of Romania.

Corneliu Fecioru a subliniat, de asemenea, cele mai importante tendinte in piata rezidentiala: "vorbim foarte mult despre cladiri verzi, cu un consum aproape zero de energie. Vedem un numar de standarde care incearca in acelasi timp sa se impuna pe piata. Noi, la nivel de 2019-2021, avem niste obligatii asumate care deriva din Directivele Europene", a spus Corneliu Fecioru (foto).

El a adaugat ca in Romania exista un stoc de locuinte de circa 8,5 milioane de unitati. "Anul trecut a fost unul destul de bun, am finalizat 45.000 de unitati in Romania. Un calcul arata ca daca vom continua in acest ritm avem nevoie de 200 de ani sa inlocuim complet stocul de locuinte existent. In mod evident, aceste locuinte care sunt in mare masura, finalizate inainte de 1990, sunt la un nivel de dotare privind utilitatile, privind eficienta energetica, instalatiile, total inadecvat cu dorintele de confort si nivelul tehnologic al lumii de azi".

Seful Wienerberger a mai punctat ca, in prezent, insa, societatea se concetreaza pe accesibilitate. "Putem face cele mai teribile locuinte individuale care nu sa aiba consum zero de energie, ci sa fie generatoare de energie. Si sigur vorbim de generatii, ultimele fiind desemnate cu ultimele litere din alfabet, vedem o fluiditate a familiilor, mono-parentale cu o durata mai mare de viata pentru europeni. Toate aceste tendinte vin cu cerinte legate de mobilitate si niste asteptari pe care dezvoltatorii trebuie sa le indeplineasca", a declarat Corneliu Fecioru.



Citeste si