Cumparatorii din segmentul rezidential mediu si mediu-plus care apeleaza la servicii de consultanta imobiliara dedicate prefera apartamentele de trei camere, situate in zone linistite, in apropierea unui parc si cu acces la metrou, conform unui studiu realizat de HomeFinders.

Studiul analizeaza criteriile stabilite de catre 51 de cumparatori impreuna cu consultantii companiei de intermedieri imobiliare HomeFinders si caracteristicile apartamentelor achizitionate de acestia si reflecta diferentele si asemanarile dintre ceea ce-si doresc cumparatorii atunci cand pornesc in cautarea unui apartament si ceea ce cumpara.

Cele mai importante criterii, potrivit HomeFinders

In stabilirea criteriilor de achizitie, o pondere de 60% din cumparatorii inclusi in studiu au fost interesati exclusiv de zone cu acces la metrou. Un alt criteriu obligatoriu este cel legat de suprafata. Cumparatorii au suprafete utile minime foarte bine stabilite si nu fac rabat decat pentru 1-4 metri patrati in minus.

Aceste criterii obligatorii legate de zona, accesul la metrou si suprafata utila sunt cele mai importante pentru cumparatori, motiv pentru care ei si le respecta. Pe langa criteriile obligatorii insa, au intervenit si alti factori care au influentat decizia de achizitie.

Factori care influenteaza achizitia de locuinte

Zonele linistite atrag cumparatorii. Desi doar 23,5% din cumparatori au specificat la inceputul procesului de cautare ca isi doresc un apartament intr-o zona linistita, 67% au ales acest tip de zona. Existenta unui parc in apropierea imobilului este un alt factor de atractie pentru cumparatori, intrucat 65% din acestia au achizitionat apartamente care au parcuri in apropiere.

Si tipul de compartimentare este un factor relevant in decizia de achizitie. 71% din cumparatori au preferat apartamente decomandate. Tot in proportie de 71%, clientii au optat pentru apartamente cu bucatarii inchise.

"Setarea criteriilor de achizitie in conformitate cu nevoile reale ale cumparatorilor, dar si cu realitatea pietei reduce cu mult timpul de cautare a unei locuinte si ajusteaza asteptarile. Multi cumparatori au asteptari diferite de ceea ce le poate oferi piata, asa ca noi ii ajutam sa-si defineasca nevoia imobiliara in concordanta cu oferta existenta pe piata. Daca achizitia respecta cele mai solicitate criterii ale cumparatorilor, sansele de a inchiria usor si de a revinde profitabil sunt mult mai ridicate", declara Daniela Barbu, reprezentant HomeFinders.

Sursa foto: a40757 / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri