Constructia proiectelor imobiliare prin intermediul unei tehnologii de imprimare tridimensionala tocmai a atins un nou record, asta dupa ce oficialii din Dubai au inaugurat si prima cladire de birouri realizata integral prin aceasta solutie.

Spatiul de birouri, cu o suprafata de 250 de metri patrati, a fost construit in numai 17 zile, cu ajutorul unui numar de 18 persoane, aici fiind inclus si manipulantul imprimantei gigant, noteaza Global Construction Review.

Imprimanta 3D, care a lucrat la aceasta premiera pe piata imobiliara, a masurat 6 metri in inaltime, o lungime de peste 30 de metri si o latime de peste 10 metri si a fost echipata cu o “mana” robotica ce i-a permis sa realizeze detaliile noului proiect.

Noua constructie a fost plasata in imediata vecinatate a Emirates Towers (Turnurile Emirates) si va functiona temporar drept spatiu de lucru pentru Dubai Future Foundation.

“Ne imaginam acest proiect ca fiind un excelent studiu de caz pentru centrele de cercetare si dezvoltare si pentru imbunatatirea acestei noi tehnologii de imprimare tridimensionala. Analizam indeaproape aceasta experienta si vom profita de lectiile invatate, ceea ce va ajuta la dezvoltarea acestei tehnologii”, a declarat emirul Dubaiului.

Imprimanta 3D utilizeaza un mix de ciment si alte materiale de constructie realizate in Emiratele Arabe Unite si in Statele Unite, fiind folosite initial in China si in Marea Britanie pentru a le testa durabilitatea si eficienta in constructie.

Primul spatiu de birouri construit prin intermediul imprimantei tridimensionale este parte a unei strategii a guvernului din Dubai, o initiativa care promoveaza statul din Orientul Mijlociu sa devina un centru global pentru imprimare 3D pana in 2030, strategie care se concentreaza pe domeniul constructiilor, al produselor medicale, precum si al solutiilor pentru utilizatorii casnici.

Sursa foto: mediaoffice.ae

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri