CPPIB a subscris prin filiala CPPIB Credit Investments Inc. obligatiuni in valoare de 150 mil. euro, in vreme ce o serie de fonduri de investitii administrate de Cairn Capital au subscris titluri de 30 mil. euro. Colliers International Romania a fost implicata in calitate de consultant imobiliar al CPPIB si Cairn Capital.

Sumele obtinute vor fi folosite pentru refinantarea unei datorii de 100 mil. euro acordata de fonduri de investitii gestionate de York Capital si Oak Hill Advisors in 2015 precum si pentru refinantarea a trei facilitati de credit acordate catre trei filiale din Romania ale Globalworth.

Emisiunea de obligatiuni este listata pe bursa din Channel Islands, un teritoriu dependent al Marii Britanii, si este garantata cu patru dintre activele imobiliare ale companiei Globalworth. Prin aceasta tranzactie, costul mediu al finantarii se reduce de la 6,2% la 5,3%.

Citeste si:

Finalizarea emisiunii de obligatiuni depinde de respectarea unor conditii precedente specifice, care vor fi indeplinite in scurt timp, mentioneaza reprezentantii Globalworth.

“Sprijinul obtinut din partea unor investitori de calibru in domeniul imobiliar precum CPPIB reprezinta o recunoastere imensa a valorii Globalworth si a pozitiei noastre pe piata. Am construit un portofoliu de proprietati de care suntem mandri si vom continua sa investim cu incredere oriunde vedem potential pentru a ne consolida pozitia de lider printre investitorii regionali”, mentioneza, intr-un comunicat de presa, Dimitris Raptis, cofondator si Chief Investment Officer al Globalworth.

Fondul de pensii al Canadei este al optulea cel mai mare fond de acest tip din lume, la 31 martie 2016 avand sub administrare active de 278,9 mld. dolari canadieni (191 mld. euro). Cairn Capital este o companie cu sediul la Londra fondata in 2004, care ofera servicii complete de management al activelor de credit, consultanta si restructurare valori mobiliare.