Grupul Wetterbest, unul dintre cei mai mari producatori locali specializati in productia de invelitori metalice, mizeaza pe o crestere de 20% a afacerilor la nivel local in acest an, dupa o evolutie sustinuta a business-ului de peste 35% in primele patru luni ale acestui an.

Cresterea din acest an va fi sustinuta si ca urmare a evolutiei vanzarilor din primele patru luni, cand vremea a permis o vanzare mai buna a invelitorilor metalice, dar si ca urmare a produselor nou lansate, cat si a campaniilor de promovare derulate de grupul cu sediul in Baicoi.

“Obiectivele noastre in acest an sunt depasirea pragului de 150 milioane lei in afaceri doar pentru activitatea companiei Depaco, motorul business-ului nostru, precum si atingerea unui profit de 8 milioane de lei, dar evolutia va fi similara si la nivel de grup, acolo unde business-ul Depaco (tigla metalica), Polnebo (accesorii) si Cortina Wetterbest (Craiova) ar urma sa depaseasca 180 de milioane de lei”, a declarat Dragos Irimescu (foto mai jos), directorul general Wetterbest.

Wetterbest investeste 2 mil. euro in relocarea fabricii din Baicoi

Grupul Wetterbest si-a bugetat in urmatorii ani circa 2 milioane de euro in relocarea activitatii fabricii din localitatea Baicoi, din judetul Prahova, intr-un spatiu mult mai accesibil pentru intreaga activitate pe care fabrica o deruleaza.

“Am stabilit un buget de investitii de 2 milioane de euro, din care mai mult de doua treimi vor fi reprezentate de relocarea activitatii intr-un nou spatiu. Fragmentarea spatiului de productie din prezent este principalul motiv care a condus la aceasta decizie. Avem un flux intrerupt de activitate si tocmai de aceea ne dorim o relocare pe un teren adecvat unde sa ridicam o hala mare de productie intinsa pe 5 – 6.000 mp”, a mai precizat Dragos Irimescu, seful Wetterbest.

Managerul Wetterbest sustine ca acest proces de relocare a activitatii poate dura, in Romania, si pana la doi ani, asta in conditiile in care in Polonia, de exemplu, o relocare a unei facilitati de productie nu dureaza mai mult de sase luni.

“Sunt foarte multe hartii, blocaje, birocratie, interese care blocheaza la maximum un proces simplu prin care un producator de materiale de constructii isi poate reloca activitatea intr-un spatiu mai generos, care, pana la urma inseamna si noi angajari, inseamna noi investitii in zona respectiva”, a mai aratat Irimescu.

In prezent, compania Wetterbest prelucreaza aproximativ 2.000 de tone de otel pe luna, in lunile de vara, capacitatea de productie reusind sa ajunga chiar si pana la 3.00 de tone de otel.

Cu planul de investitii anuntat, Wetterbest ar urma ca pana la finalul acestui an sa numere circa, 250 de angajati, urmand ca pe parcursul urmatorilor ani sa creasca numarul de salariati din companie.

Wetterbest vrea 20% din piata de invelitori metalice din Romania pana in 2020

Grupul de firme Wetterbest si-a propus ca an de an sa isi consolideze pozitia pe piata de invelitori metalice la nivel local crescand trepatat prezenta pe piata locala, pentru ca pana in 2020 sa ajunga la o cota de piata de 20%.

“Ne-am propus sa castigam cate un procent in cota de piata an de an, pentru ca pana in 2020 sa ajungem la 20%. Nu ne dorim o crestere exploziva pentru ca este greu de stapanit. Scopul nostru este sa ne eficientizam activitatea”, a conchis Irimescu.

Conform datelor Wetterbest, piata locala de invelitori metalice s-a ridicat anul trecut, in volum, la circa 21 milioane mp, la nivelul anului trecut, grupul cu sediul in Baicoi inregistrand peste 3 milioane de metri patrati.

Piata locala de invelitori metalice este impartita in momentul de fata intre mai multi jucatori locali, cel mai mare jucator fiind compania brasoveana Bilka, patronata de catre omul de afaceri Horatiu Tepes, segment de piata pe care mai activeaza nume precum Depaco (Wetterbest), Viking Pruszynski, Lindab, Coiprofil, Ruukki sau Megaprofil.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri