Globalworth Real Estate Investments Limited, companie detinuta de catre omul de afaceri Ioannis Papalekas, cel mai mare proprietar de birouri din Romania, a obtinut un profit aproape triplu fata de anul precedent si a continuat investitiile in imobiliare, consolidandu-si pozitia pe piata locala de profil.

Profitul EBITDA al companiei care este listata la Bursa de la Londra a fost de 66,3 milioane euro, fata de 23,6 milioane euro in 2014, iar profitul operational net s-a majorat la 28,4 milioane de euro comparativ cu 12,9 milioane de euro in anul precedent.
Valoarea evaluata a portofoliului a crescut la 931,1 milioane de euro, un avans de 55% fata de 2014.

De asemenea, in primul trimestru din 2016, Globalworth a finalizat constructia Globalworth Tower, a doua cladire ca inaltime din Bucuresti, si si-a majorat gradul mediu de ocupare a suprafetei comerciale inchiriabile, care a ajuns la peste 85%.

“In anul 2015, Globalworth a devenit cel mai mare proprietar de cladiri de birouri clasa “A” din Romania si a continuat sa fie unul dintre investitorii principali de pe piata imobiliara locala. Suntem mandri de portofoliul pe care l-am construit pana acum si vom continua sa fim un investitor activ acolo unde credem ca putem crea valoare. Capacitatea noastra de a obtine sprijinul investitorilor imobiliari internationali de calibru”, a spus Dimitris Raptis, deputy CEO si chief investment office la Globalworth.

In cursul anului trecut, suprafata comerciala inchiriabila existenta a crescut cu circa 77%, la peste 300.000 de mp, iar in prezent ssa avansat cu constructia a trei proiecte de cladiri de birouri clasa “A” in Bucuresti.

Globalworth detine in prezent in portofoliu proiecte precum BOB, BOC, City Offices, Green Court (A si B), Nusco Tower, Tower Centre International sau Unicredit HQ si are in lucru inca 150.000 mp in proiectele Bucharest One, Gara Herastrau sau Globalworth Campus.

Principalii concurenti ai Globalworth la nivel local sunt Genesis Development, NEPI, Immofinanz, Iulius Group sau CA Immo.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri