Liberty Technology Park din Cluj Napoca a ajuns la un grad de ocupare de 90%, dupa ce a atras noi chiriasi in proiectul tehnologic, printre numele companiilor numarandu-se Arvato Romania, Altran Romania, Banca Transilvania sau SmartUp.

La mai putin de un an de la terminarea lucrarilor, etapa a doua a proiectului este ocupata in proportie de 90%. Furnizorul de servicii de tip contact-center Arvato, detinut de grupul media german Bertelsmann, si-a extins operatiunile din Romania prin inaugurarea noului centru de suport de la Liberty Technology Park Cluj, unde compania ocupa 1.700 mp, si care vrea sa angajeze 200 de vorbitori de limbi straine (engleza, olandeza, daneza, finlandeza, novergiana si suedeza) pana la sfarsitul anului.

Un alt nou rezident al parcului este Altran, companie specializata in high-tech engineering, care in anii urmatori va pune accent pe R&D pentru a-si extinde gama de solutii in industrii noi pentru companie pe piata automotive si aerospace.
Halcyon Mobile, primul rezident al parcului tehnologic, si-a dublat numarul de angajati in doi ani de activitate, astfel ca s-a mutat intr-un spatiu de 800 mp in cladirea D. In spatiul ocupat anterior in cladirea C se va muta in perioada urmatoare divizia Digital Banking a Bancii Transilvania. Pe lista noilor-veniti figureaza si SmartUp, o platforma digitala inovativa de educatie si dezvoltare lansata in Marea Britanie.

Parcul tehnologic isi mai inscrie o reusita in portofoliu: proiectul Planable, dezvoltat de trei tineri din Republica Moldova in cadrul Spherik Accelerator a castigat competitia Startup Avalanche din cadrul Techsylvania si va fi prezentat in Silicon Valley.
Liberty Technology Park Cluj a fost lansat in toamna anului 2013 si a adus peste 16.750 de metri patrati de spatii de birou clasa A pe piata locala, in urma unei investitii de peste 13 milioane de euro.

Proiectul este o initiativa Fribourg Capital sub patronajul omului de afaceri Ion Sturza. Printre rezidentii sai se numara Halcyon Mobile (IT), Spherik Accelerator, Siemens (IT), Recall Information Services (IT), Control Data Systems (IT), KPMG (Accounting and Business), La Casa (Restaurant), Makronetz (IT), Ecuson Studio (Web & Branding), Regal Beloit Romania (Mk), Liberty Fitness (Gym), Luminos Software (IT), Voquz (IT), Impact Hub (Community & Business) si, cei mai recenti, SmartUp (IT), Altran Romania si Arvato Bertelsmann (Contact centers).

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri