Ovidiu Sandor, antreprenor timisoarean, cunoscut in special pentru dezvoltarile de spatii de birouri din Timisoara si Cluj Napoca, a achizitionat un fost teren industrial cu o suprafata de peste 5 hectare din imediata apropiere a centrului orasului de pe Bega, pe care va construi in acest an un ansamblu cu 1.200 de locuinte si o componenta de birouri, domeniu in care a investit inca din 2007.

Investitorul a inceput demersurile necesare pentru constructie si estimeaza ca primele apartamente vor fi puse in vanzare in lunile urmatoare. "Proiectul va transforma radical zona situata intre Bulevardul Take Ionescu si malul Begai, aflata la o distanta de 10 minute de mers pe jos fata de Piata Unirii", spune Ovidiu Sandor (foto), cunoscut pentru dezvoltarea proiectelor de birouri City Business Centre Timisoara si The Office Cluj Napoca.

Antreprenorul timisorean adauga ca locuintele din noul proiect rezidential se vor adresa unei zone medii a pietei, si anume clientilor care apeleaza la finantari prin Prima Casa, dar si unei zone putin mai ridicate. In paleta de clienti targetata de Ovidiu Sandor se afla si tinerii care lucreaza in cladiri de birouri, inclusiv cele dezvoltate de catre acesta.

"Urmarim acest teren de mai mult timp, deoarece amplasamentul este ideal. Mizam pe un segment tanar care doreste sa traiasca aproape de centrul orasului, asa cum vedem si interes din partea celor care vor sa investeasca intr-o locuinta, proximitatea fata de Universitate de Medicina unde sunt multi studenti straini facand proiectul foarte atractiv din punct de vedere a potentialului de inchiriere", spune Ovidiu Sandor.

Noul cartier va fi format din aproximativ 1.200 de apartamente cu una pana la patru camere. Ansamblul rezidential, ce urmeaza a fi construit, va fi format din mai multe cladiri, cu o inaltime de 4-5 etaje inspre Bega, ajungand la imobile mai inalte spre Bulevardul Take Ionescu, "intreaga zona beneficiind de o abordare urbanistica coerenta", adauga Ovidiu Sandor. In condrul complexului vor fi integrate si anumite facilitati, cum ar fi un parc, spatii comerciale, restaurante, cafenele, gradinita / after school, loc de joaca, gym prevazut cu piscina sau pista de alergat.

Ovidiu Sandor: Bancile vor gasi solutii de finantare

Intrebat de gradul de absorbtie estimat pentru proiectul rezidential din Timisoara, in contextul Legii darii in plata, Ovidiu Sandor spune ca isi propune sa preintimpine nevoile de finantare ale cumparatorilor propunandu-le programe specifice, astfel incat aceasta lege sa nu fie un impediment in achizitionarea unei locuinte pentru cei care isi doresc si au capacitatea de a plati un credit. "Cred ca bancile si clientii dornici de credite imobiliare vor gasi solutii care sa reduca impactul Legii darii in plata. Nu cred ca pe termen lung va exista un impact foarte mare".

El mai arata ca "sursele de finantare sunt cele traditional folosite de catre dezvoltatatori si includ investititia dezvoltatorului si imprumuturile bancare". De asemenea, "apartamentele vor fi puse in piata, marketate, nu finalizate, vom construi etapizat". Deocamdata, "este greu sa defalcam ce suprafata va fi alocata apartamantelor si ce suprafata va fi destinata altor functiuni (retail de proximitate, birouri s.a.m.d.) dar aproximativ 2/3 din totalul suprafetei va fi destinat rezidentialului", conchide Ovidiu Sandor.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri