In pregatirea meciului de deschidere al Campionatului European de Fotbal, care in acest an se va desfasura in Franta, Romania surclaseaza categoric nationala Hexagonului in ceea ce priveste evolutia pietei de birouri din ultimii 10 ani la nivelul capitalelor celor doua state, tara noastra inregistrand o crestere de peste 300% a stocului de birouri in acest interval, comparativ cu Franta, care a inregistrat o crestere “modesta” de numai 15%.

Intr-un raport comparativ al economiilor celor doua tari care se vor intalni in meciul de deschidere al Campionatului European de Fotbal, compania de consultanta imobiliara CBRE a oferit cateva statistici interesante vizavi de potentialul economic atins de cele doua state pana in prezent, dar si evolutia pietei de birouri in ultimii 10 ani.

Conform datelor analizate, comparand capitalele celor doua tari, chiria spatiilor de birouri clasa A din Paris este de circa patru ori mai mare in orasul de pe Sena, in timp ce ponderea spatiilor de lucru neocupate este aproape dubla in tara noastra, la peste 12%.

Un alt aspect pozitiv al economiei Romaniei este acela ca a surclasat si la capitolul evolutiei PIB de anul trecut, acolo unde Romania a raportat o crestere de 3,8%, in timp ce Franta a cunoscut o crestere de numai 1,2%.

Tot analizand datele publice, rata somajului din Franta se apropie de 10%, in timp ce in Romania aceasta depaseste 5%, in rest, Franta, ne surclaseaza la aproape toate capitolele, fie ca vorbim de populatiile celor doua tari, de rata fertilitatii, suprafata tarii.

Meciul Franta - Romania se va disputa in aceasta seara, incepand cu orele 22:00 (ora Romaniei), fiind meciul de deschidere al Campionatului European de Fotbal.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri