Spaniolii de la Riofisa intentioneaza sa transformate in mall comercial cladirea istorica a fostului abator din Timisoara, asa cum a incercat si alta firma, in urma cu cinci ani, si nu a reusit, transmite corespondentul NewsIn.

Proiectul de la Timisoara va avea o valoare de 150 de milioane de euro si urmeaza sa fie finalizat in anul 2009. Compania spaniola Riofisa a anuntat ca a cumarat, in luna mai a acestui an, terenul fostului Abator, cu 20,8 milioane de euro. Spaniolii vor sa construiasca aici un mall cu suprafata construita totala de 60.000 de metri patrati, 1.800 de locuinte, precum si un centru de recreere. Mall-ul va cuprinde un hypermarket cu suprafata de 10.000 de metri patrati si o sala de cinema de 4.000 de metri patrati.

in urma cu sase ani, Plazza Center lansa un proiect de 25 de milioane de dolari, pentru construirea unui mall de 50.000 de metri patrati in locul Abatorului de langa Sala Olimpia. Proiectul, ce trebuia sa fie finalizat la 1 decembrie 2001, nu a mai demarat din cauza opozitiei Ministerului Culturii, ce nu a permis daramarea unor cladiri considerate de patrimoniu. Monumentul istoric, dupa unii doar cladire industriala protejata, a fost lasat insa in paragina.

In vara acestui an, firma Fergus Construct, apartinand Holding tiriac, anunta la randul sau demararea constructiei unui mall, ce urma sa fie inaugurat peste doi ani. Anuntul a fost facut doar ca urmare a unui protest initiat de un ONG din Timisoara impotriva distrugerii abatorului. Acum, la cateva luni dupa acest anunt, promotorul imobiliar spaniol Riofisa a anuntat la randul sau ca va dezvolta in Romania doua proiecte imobiliare, dintre care unul la Timisoara, in parteneriat cu firma tiriac Investments Limited.

Construit in 1904 de arhitectul maghiar László Székely, vechiul abator din Timisoara a ajuns o ruina in ultimii ani, din cauza nepasarii Ministerului Culturii, dar si a unor interese private controversate.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Imobiliare si constructii »Citeste si
(P) Investitia imobiliara a anului se inaugureaza vineri la Timisoara