Spaniolii de la Riofisa intentioneaza sa transformate in mall comercial cladirea istorica a fostului abator din Timisoara, asa cum a incercat si alta firma, in urma cu cinci ani, si nu a reusit, transmite corespondentul NewsIn.

Proiectul de la Timisoara va avea o valoare de 150 de milioane de euro si urmeaza sa fie finalizat in anul 2009. Compania spaniola Riofisa a anuntat ca a cumarat, in luna mai a acestui an, terenul fostului Abator, cu 20,8 milioane de euro. Spaniolii vor sa construiasca aici un mall cu suprafata construita totala de 60.000 de metri patrati, 1.800 de locuinte, precum si un centru de recreere. Mall-ul va cuprinde un hypermarket cu suprafata de 10.000 de metri patrati si o sala de cinema de 4.000 de metri patrati.

in urma cu sase ani, Plazza Center lansa un proiect de 25 de milioane de dolari, pentru construirea unui mall de 50.000 de metri patrati in locul Abatorului de langa Sala Olimpia. Proiectul, ce trebuia sa fie finalizat la 1 decembrie 2001, nu a mai demarat din cauza opozitiei Ministerului Culturii, ce nu a permis daramarea unor cladiri considerate de patrimoniu. Monumentul istoric, dupa unii doar cladire industriala protejata, a fost lasat insa in paragina.

In vara acestui an, firma Fergus Construct, apartinand Holding tiriac, anunta la randul sau demararea constructiei unui mall, ce urma sa fie inaugurat peste doi ani. Anuntul a fost facut doar ca urmare a unui protest initiat de un ONG din Timisoara impotriva distrugerii abatorului. Acum, la cateva luni dupa acest anunt, promotorul imobiliar spaniol Riofisa a anuntat la randul sau ca va dezvolta in Romania doua proiecte imobiliare, dintre care unul la Timisoara, in parteneriat cu firma tiriac Investments Limited.

Construit in 1904 de arhitectul maghiar Lszl Szkely, vechiul abator din Timisoara a ajuns o ruina in ultimii ani, din cauza nepasarii Ministerului Culturii, dar si a unor interese private controversate.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri