Conferinta-dezbatere Sustainable buildings – A step into the future, organizata de Idea Events si Let’s Do It, Romania!, a avut loc in data de 5 iulie 2016, la hotel Radisson Blu Bucuresti. Partenerul principal al evenimentului a fost Kaufland Romania.

Prin actiunile sale directe, sau prin sprijinirea activitatilor altor organizatii de profil, Kaufland Romania s-a dovedit a fi un sustinator activ al cauzei mediului inconjurator si al proiectelor de dezvoltare durabila.

Speakerii prezenti la eveniment, impreuna cu specialistii invitati, au discutat si au tras concluzii cu privire la cele mai recente trenduri in materie de constructii sustenabile, au vorbit despre beneficiile cladirilor verzi din punct de vedere al relatiei dezvoltator-investitor-ocupant, au subliniat importanta unui management al cladirilor asumat si profesionist si au incurajat initiativele de a construi si de a locui sustenabil.

Lori Collin a fost primul speaker al conferintei si a vorbit despre beneficiile conferite de traiul intr-o cladire sustenabila, atat din perspectiva sa de ocupant al unei locuinte de acest tip, dar si din punctul de vedere al specialistului in domeniul imobiliar, care a inteles si promoveaza necesitatea de a construi si a locui intr-un mod sustenabil.

Oana Stamatin - Associate Director Colliers International a vorbit despre sustenabilitate in operare si legatura dintre constructii si operarea acestora. In prezentarea sa, Oana Stamatin a vorbit despre interdependenta celor 3 piloni ai sustenabilitatii: mediu, social si financiar si despre modul in care operarea unei cladiri se afla in sinergie cu cele 3 elemente.

Monica Ardeleanu - Director Executiv Romania Green Building Council a subliniat importanta imbunatatirii conditiilor de dezvoltare a acestui sector si a prezentat programele Ministerului Mediului, care incurajeaza achizitia unor astfel de imobile.

Andrei Botis, Managing Partner NAI Romania, a prezentat situatia actuala a cladirilor sustenabile din segmentul de birouri din Bucuresti, mentionand faptul ca din totalul de circa 2,5 milioane de metri patrati, cei peste un milion certificati green reprezinta un raport bun pentru o capitala europeana. Acest aspect a fost luat in discutie si de catre Dimitris Pergamalis, Head of Construction and Development al Globalworth, care a vorbit despre cladirile verzi din portofoliul Globalworth si despre modul in care, prin masuri necostisitoare, oricine poate reduce consumurile. In ceea ce priveste latura rezidentiala, s-a tras concluzia ca exista un trend ascendent al cererii pentru astfel de cladiri.

Razvan Nica, Managing Director BuildGreen, a prezentat cele mai importante standarde de certificare a cladirilor sustenabile, punand accentul pe modificarile recente introduse si pe impactul pe care acestea din urma il vor avea asupra pietei.

Cristian Vasiliu, Managing Director ROFMA a vorbit despre importanta operatiunilor de functionare a cladirilor (mentenanta, operare, administrare), 80% din costurile asociate ciclului de viata al unei cladiri fiind generate de aceste operatiuni. Vasiliu a comunicat audientei, in premiera, ca, din toamna 2016, cu sprijinul ROFMA, va fi introdus primului program de master in Facility Management la Universitatea Politehnica Bucuresti.

Panelul doi al conferintei a fost deschis de Oana Suciu - General Manager HempFlax Europe si Ciprian Danciu - Key Account Manager Bagged Products Carmeuse Holding, care au vorbit despre canepa, un material sustenabil, cu multiple utilizari in domeniul constructiilor. In continuare a luat cuvantul Ioana Udrea - Phd, Eng, Certified Building Energy Auditor & Consultant Archibus Solutions Center, care a prezentat solutiile oferite de aplicatia Archibus din perspectiva optimizarii si controlului costurilor asociate unei cladiri.

Mirela Ursu - Senior Smart Home Product Manager Orange Romania si Diana Tatomir - Account Manager Cisco au vorbit despre conceptul Internet of Things si au prezentat tehnologii si solutii inovatoare, care contribuie la cresterea nivelului de confort si performanta a cladirii.

Panelul 3 a fost deschis de Dr. Teodora Alexandra Palarie - Vicepresedinte Viitor Plus, Asist. Drd. Arh. Sonia Raetchi - Universitatea de Arhitectura si Urbanism Ion Mincu, Mihai Toader-Pasti - Project Manager, Claudiu Butacu - Presedinte Solar Decatlon Bucuresti si Livia Stanciu - Co-owner and director Geoterm PDC, care au prezentat proiecte ale unor locuinte sustenabile, ce au fost premiate si recunoscute local si international.

In partea a doua a panelului 3, reprezentantii a doi dintre cei mai cunoscuti dezvoltatori imobiliari din Romania, Alexandros Ignatiadis - Co-Founder Octagon si Dimitris Pergamalis - Head of Construction and Development Globalworth au dezbatut pe tema constructiilor sustenabile si a viitorului acestora, dar si asupra modului si a duratei in care putem avea o imagine de ansamblu asupra performantelor unor astfel de cladiri.

Valer Hancas, Head of Corporate Affairs Kaufland Romania, a prezentat audientei masurile pe care Kaufland Romania le implementeaza in cadrul celor 109 magazine deschise in Romania, cu impact direct asupra mediului inconjurator. Valer Hancas a mentionat ca in primul trimestru al anului 2016, magazinele Kaufland Romania au utilizat energie 100% din surse regenerabile. Tot el a precizat faptul ca 28 de magazine nu sunt dotate cu centrala termica si nici cu instalatii de aer conditionat. Acestea se incalzesc iarna si se racesc vara, cu ajutorul unei tehnologii performante de recuperare a energiei termice. Economia obtinuta astfel, reprezinta echivalentul consumului pe care l-ar inregistra anual circa 3000 de gospodarii.

In afara statiilor de incarcare a masinilor electrice deja existente si a celor 10 initial planificate a fi instalate pe axa Arad-Constanta, Hancas a facut si un anunt in premiera, cu privire la decizia Kaufland Romania de a extinde reteaua si in zona de Est a Romaniei, pana la granita cu Republica Moldova.

Invitatii speciali ai evenimentului, Roger Tan si Aldo Vos, reprezentantii firmei de arhitectura Broekbakema din Olanda, au prezentat proiectul Energy Academy Europe, o cladire acreditata BREEAM Outstanding, ce a impresionat audienta prin standardele inalte de sustenabilitate. Ei au intrat in dialog cu colegii de panel si au explicat, din propria experienta, care sunt avantajele cladirilor sustenabile, aceasta fiind, in opinia lor, directia in care vor merge, mai tarziu sau mai devreme, toti dezvoltatorii de imobile.

Partenerul principal al evenimentului a fost Kaufland Romania.

Parteneri: Private Jets Europe, Private Luxury Group, Orange Romania


-------------------------
Despre organizator:

Initial dedicata brokerajului de avioane private si calatoriilor de lux, Private Luxury Group, prin divizia sa de evenimente, Idea Events, a inceput din anul 2016 sa organizeze si evenimente de interes public.

Prima conferinta, organizata la sfarsitul lunii martie 2016, dedicata masinilor electrice si infrastructurii aferente, a deschis seria evenimentelor ce vizeaza dezbaterea unor subiecte de importanta nationala si internationala.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri