Ionut Dumitrescu, unul dintre cei trei investitori ai Forte Partners, care dezvolta mai multe proiecte de birouri la nivel local, a vandut terenul detinut pe locul fostei fabrici de bere Grivita catre un important dezvoltator imobiliar, acesta urmand sa construiasca aici un proiect imobiliar mixt.

Potrivit informatiilor wall-street.ro, Ionut Dumitrescu a vandut spatiul catre dezvoltatorul Hanner, care ar urma sa construiasca aici un proiect mixt rezidential si de birouri. Suma tranzactiei s-ar ridica in jurul a 5 milioane de euro.

Interesant este faptul ca Ionut Dumitrescu, antreprenor roman devenit cunoscut in real-estate datorita vanzarii companiei de consultanta imobiliara Eurisko catre CBRE, a achizitionat terenul fostei fabrici Grivita in anul 2014, iar la acea vreme isi dorea dezvoltarea unui proiect de birouri in zona Pasajului Basarab, doar ca, odata cu inceperea lucrarilor proiectului “The Bridge” de langa Regie, planurile s-ar fi schimbat major.

Contactati de catre wall-street.ro, oficialii Forte Partners nu au raspuns solicitarii pana la data publicarii articolului.

In primavara anului 2014, grupul olandez Heineken a vandut terenul fabricii de bere Grivita catre Ionut Dumitrescu intr-o tranzactie care ar fi depasit 10 milioane de euro, conform datelor raportate la acea perioada de presa centrala.

Planurile investitorului imobiliar vizau constructia unui proiect de birouri, a unui centru comercial, precum si a unei berarii pe terenul de circa 30.000 mp pe care l-a cumparat de la Heineken. Planurile investitionale de atunci insemnau un efort de circa 40 de milioane de euro pentru constructia celor trei proiecte.

Experti din piata imobiliara sustin ca decizia de a sista planurile de investitii si de a vinde terenul vine ca urmare a eforturilor pe care investitorii le-au intampinat in obtinerea autorizatiilor de constructie pentru ambitiosul plan imobiliar, terenul din zona Pasajul Basarab fiind unul cu restrictii, mai multe cladiri ale fostei fabrici fiind aflate in conservare, asa cum este cazul maltariei, orzariei sau a corpului administrativ.

Potrivit Planului Urbanistic Zonal (PUZ) al Primariei Municipiului Bucuresti, terenul din adresa Soseaua Orhideelor nr. 46, suporta dezvoltari de institutii, servicii si echipamente publice de nivel supramunicipal, seii ale unor companii si firme, servicii pentru intreprinderi, proiectare, cercetare, expertizare, consultanta in diferite domenii si alte servicii profesionale, lacasuri de cult, comert cu amanuntul, activitati manufacturiere, depozitare mic-gros, hoteluri, pensiuni, agentii de turism, restaurante, baruri, cofetarii, cafenele, parcaje la sol si multietajate, spatii libere pietonale, pasaje pietonale acoperite, spatii plantate, dar si o serie de utilizari admise cu conditionari.

Conform PUZ, terenul vandut de Ionut Dumitrescu suporta dezvoltarea unor constructii cu o structura maxima admisa de P+14, care nu trebuie sa depaseasca 45 de metri, iar viitorul dezvoltator imobiliar va trebui sa tina cont si de zonele protejate ale fostei fabrici de bere Grivita.

Dupa birouri si proiecte rezidentiale, antreprenorul roman Ionut Dumitrescu pariaza si pe centre comerciale de mai mici dimensiuni, in orasele secundare, pentru care si-a bugetat investitii de milioane de euro.

Unul dintre primele pariuri ale dezvoltatorului imobiliar este Bistrita Retail Park, proiect care va dispune de o suprafata totala inchiriabila de 15.000 mp si va fi dezvoltat intr-o locatie cu traditie pentru comertul din Bistrita.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri