Romania se afla in primele cinci locuri din Europa cand vine vorba de cele mai mari cresteri ale preturilor pe metru patrat la segmentul rezidential in primul semetru din acest an, potrivit unui studiu realizat de compania de consultanta imobiliara Re/Max in mai multe state europene. Cu toate acestea insa, raportat la costul pe metrul patrat, Romania se afla pe ultimele locuri in clasament.

Tara noastra se afla pe locul patru in Europa, la cresterea preturilor pe metru patrat, dupa Portugalia, Germania si Spania. La polul opus se situeaza tari precum Slovacia sau Grecia, unde preturile au scazut, sau Elvetia, unde majorarea a fost infima. Cu toate ca Romania este fruntasa in ceea ce priveste cresterile preturilor in prima jumatate a anului, daca este luat in calcul costul pe metrul patrat, acesta se situeaza la 900 de euro.

Pe primele locuri in acest sens se afla Elvetia, Franta si Germania, unde preturile sunt cuprinse intre 5.785 euro / mp si 2.860 euro / mp. La polul opus se afla tari precum Cehia, unde pretul pe mp a fost in primul semestru de 832 euro, Slovacia - 879 euro si Romania - 900 euro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri