Fostul primar al Sectorului 2 Neculai Ontanu va fi eliberat din arest preventiv, dupa ce instanta suprema, a hotarat, vineri, punerea sa sub control judiciar. Decizia Inaltei Curti de Casatie si Justitie este definitiva, relateaza News.ro.

Instanta suprema a admis contestatia formulata de procurori la decizia de eliberare din arest a lui Neculai Ontanu, Toma Sutru si Loredana Radu, dar numai in ceea ce priveste continutul obligatiilor instituite in sarcina celor trei inculpati. Judecatorii le-au impus celor trei, ca pe timpul controlului judiciar, "sa nu depaseasca limita teritoriala a tarii, fixata de organul judiciar, decat cu incuviintarea prealabila a acestuia".

Prin decizia de vineri, instanta dispune punerea de indata in libertate lui Neculai Ontanu.

Pe timpul cat se afla sub control judiciar, Neculai Ontanu, Toma Sutru si Loredana Radu trebuie sa se prezinte la organul de urmarire penala ori de cate ori sunt chemati, sa se prezinte la organul de politie desemnat cu supravegherea, conform programului de supraveghere sau ori de cate ori sunt chemati si sa informeze de indata organul de urmarire penala cu privire la schimbarea locuintei.

Judecatorii au decis sa impuna inculpatilor sa nu comunice intre ei ori cu martorii, direct sau indirect, pe nicio cale.

Fostul primar al Sectorului 2 este acuzat ca a luat mita un teren de 1.500 de metri patrati, in valoare de 4,2 milioane de euro, pentru a facilita retrocedarea mai multor terenuri de aproximativ 83.500 de metri patrati unui beneficiar al drepturilor litigioase, denuntator in cauza.

Fosta avocata Loredana Radu este suspectata ca a intermediat primirea terenului de catre Ontanu, cumparandu-l alaturi de o alta persoana la un pret mult redus.

Potrivit referatului procurorilor, Radu a revandut apoi jumatate din suprafata de 1.000 mp pe care o cumparase ea, catre Gabriel Oprea, care a obtinut de la Primaria Sectorului 2 autorizatia sa construiasca acolo un hotel. Ridicarea imobilului de 10 niveluri a fost autorizata pe malul Lacului Tei, intr-o zona verde, unde nu se construieste.

Pe Toma Sutru, procurorii DNA il acuza ca a cerut si a primit de la acelasi denuntator suma totala de 2.000.0000 euro, pentru a facilita reconstituirea dreptului de proprietate asupra terenurilor in suprafata totala de 83.500 de metri patrati.

De-a lungul celor patru mandate de primar pe care le-a avut Neculai Ontanu, numele sau a fost invocat in mai multe scandaluri. Cel mai recent a fost la inceputul anului, cand s-a descoperit ca fostul primar ar fi semnat doua autorizatii diferite, insa cu aceeasi data si acelasi numar de inregistrare, pentru construirea Arenei Nationale.

In februarie, Neculai Ontanu anunta ca va candida pentru al cincilea mandat la Primaria Sectorului 2, din partea UNPR si beneficiind de sprijinul PSD, dar in aprilie a renuntat atat la candidatura, cat si la toate functiile politice din UNPR.

Loredana Radu este nepoata fostului ministru de Interne Gabriel Oprea, i-a aparat pe Victor Ponta, Mircea Cosma si Nicolae Dumitru si a lucrat pentru una dintre firmele lui Dorin Cocos.

Oprea i-a fost Loredanei Radu coordonator pentru lucrarea de doctorat sustinuta de aceasta in 2010 la Academia Nationala de Informatii. Radu este suspectata de plagierea lucrarii de doctorat, ca de altfel mai multi doctoranzi coordonati de Oprea.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »


Setari Cookie-uri