P3 Logistic Parks, unul dintre cei mai mari investitori specializati, dezvoltatori si manageri de proprietati pan-europene de logistica, a marcat constructia a 300.000 mp in parcul sau P3 Bucharest, cel mai mare parc logistic din Romania. Din momentul in care a achizitionat parcul, la inceputul anului 2015, P3 a construit 85.000 mp de spatii pentru clienti existenti si noi.

Planurile P3 includ o crestere continua in Romania, dar si in Europa de Vest. Mai mult decat atat, datorita recentei achizitii de teren in apropierea parcului P3 Bucharest, compania are acum posibilitatea de a construi pana la 90.000 mp de spatii suplimentare, in unitati incepand de la 4.000 mp pana la 40.000 mp.

„P3 Bucharest este cel mai mare parc logistic din Bucuresti si din tara. La inceputul anului 2015, P3 a achizitionat parcul de la CA Immobilien Anlagen AG, in una dintre cele mai mari tranzactii logistice incheiate pe piata industriala din Romania in acel an. Parcul a avut 215.000 mp de spatii de inchiriat, in opt depozite. Pe baza strategiei noastre, care viza crearea unui centru logistic important in apropiere de Bucuresti, P3 a reusit sa construiasca inca 85.000 mp si detine in prezent unsprezece depozite in P3 Bucharest”, a declarat Peter Be� ár, managing director, P3 in regiunea ECE.

Prima constructie a P3 in Romania, un nou depozit de 28.000 mp, a fost la scurt timp pre-inchiriata ca parte a unui parteneriat semnat cu Carrefour pentru a stabili un complex logistic de 81.000 mp in P3 Bucharest. Cel de-al doilea proiect a fost o noua cladire, un depozit frigorific de 19.100 mp, din care 15.000 mp sunt inchiriati de Carrefour. In luna februarie 2016, P3 a inceput sa dezvolte un al treilea depozit, o constructie de 42.800 mp pentru a raspunde cerintelor clientilor existenti ai P3, care intentioneaza sa isi extinda afacerile in Bucuresti. Cladirea este programata sa fie finalizata in vara anului 2016.

Toate cele trei noi depozite au fost concepute dupa cele mai inalte standarde in materie de constructii si de mediu ale P3. Cladirile dispun de o inaltime de 11,5 m, mai mare decat majoritatea spatiilor industriale din Bucuresti, ceea ce va permite clientilor sa beneficieze de spatiu suplimentar de depozitare.

Parcul P3 Bucharest este pozitionat strategic, la kilometrul 13 de pe autostrada A1, in partea de vest a orasului Bucuresti. Are acces direct si rapid la autostrada A1 si se afla in imediata apropiere a soselei de centura a orasului, ceea ce permite accesul facil catre cele sase sectoare ale Bucurestiului, catre Aeroportul International Henri Coanda, situat la 22 km distanta, si catre autostrada A2.

P3 are in prezent 246.000 mp de spatii in constructie in patru tari din Europa, mai mult decat dublul suprafetei dezvoltate in 2015, de 113.000 mp si o serie de alte proiecte in curs de desfasurare. Portofoliu sau este de 3,3 milioane mp in noua tari si are, de asemenea, terenuri cu avize de urbanism care permit dezvoltarea de noi spatii, de peste 1,4 milioane de mp.

Cinci investitori au realizat anul trecut circa 80% din volumul total al tranzactiilor inregistrat in Romania, arata datele JLL, unul dintre cei mai mari consultanti imobiliari la nivel local, companie care arata ca CTP, GLL, P3, NEPI si Globalworth au cumparat anul trecut proprietati in Romania in valoare de peste 500 de milioane de euro, din totalul de 650 de milioane de euro consemnat la nivelul intregii piete.

P3 este detinuta de TPG Real Estate si Ivanhoé Cambridge.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri