Ponderea tranzactiilor de birouri din zona de centru-vest a Capitalei a crescut la o treime (33%) din totalul pietei de inchirieri, de la doar 10%, cat inregistra la inceputul acestui an, situandu-se pe pozitia a doua in top ca importanta in decizia de relocare a companiilor.

Potrivit datelor companiei de consultanta imobiliara ESOP Consulting, numarul proiectelor mari de birouri din zona de centru-vest a explodat in perioada octombrie 2015- aprilie 2016, atragand atentia managerilor companiilor in cautare de sedii noi.

Subzonele Orhideea-Politehnica si Cotroceni au fost varf de lance si au atras tranzactii de birouri care au insumat 50.209 mp, numai in primele sase luni din 2016, conform datelor centralizate in Forumul principalelor companii imobiliare de pe piata de birouri. Acest volum reprezinta mai mult decat dublu comparativ cu valoarea tuturor tranzactiilor din aceasta zona la nivelul anului trecut. In 2015, in zona de centru –vest s-au incheiat contracte de inchiriere de 19.000 mp.

In S1 2016, cei mai mari chiriasi de spatii de birouri care au incheiat tranzactii in zona de centru-vest au fost: BCR, un contract de preinchiriere intr-un spatiu de birouri de 20.000 mp, intr-o cladire de birouri aflata inca in constructie, Misys, un contract tot de preinchiriere de 8.000 mp si Adobe, care si-a reinoit un contract de 6.500 mp intr-o cladire din zona.

Alte contracte mari, realizate in primele luni din 2016 in Bucuresti, in celelalte zone, au fost cele incheiate de Telekom, pentru un spatiu de birouri de 13.000 mp (o reinoire de contract in zona de centru-nord), IBM pentru un spatiu de 10.000 mp si Vodafone cu 4.300 mp, in zona de centru-sud.

ESOP este unul dintre principalii consultanti imobiliari prezenti pe piata din Romania de 14 ani in piata birourilor si pe piata rezidentiala.

Incepand cu anul 2013, ESOP activeaza in asociere cu CORFAC International - Corporate Facility Advisors – o alianta de companii imobiliare antreprenoriale care ofera servicii imobiliare cu o acoperire in 61 de locatii din America de Nord si in peste 65 de alte tari pe plan mondial, avand peste 8.500 de tranzactii anual, cuprinzand 55 milioane de mp si evaluate la peste 5,2 miliarde dolari.

Principalii concurenti ai ESOP pe segmentul de consultanta imobiliara sunt JLL, Colliers, DTZ Echinox, CBRE sau Knight Frank.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri