Agentii imobiliari ar putea fi obligati sa renunte la informatii confidentiale

Companiile imobiliare nu vor mai putea efectua tranzactii folosind informatii care nu sunt publice, referitoare la proprietari sau proprietati, care ar putea influenta negativ pretul sau decizia unui investitor rezonabil, potrivit unui proiect de lege al Camerei de Comert Imobiliar.

De asemenea, proiectul impune societatilor de intermediere imobiliara si consultantilor imobiliari pastrarea secretului asupra operatiunilor clientilor sai. Potrivit documentului, persoanele care detin astfel de informatii nu le vor putera utiliza sau publica in avantajul propriu sau al altora.

Proiectul de lege pentru reglementarea activitatii imobiliare ar putea fi inaintat Parlamentului in prima parte a anului viitor, a declarat pentru NewsIn presedintele Camerei de Comert Imobiliar (CCIR), Emil Giurgiu.

"In Marea Britanie exista legea celor zece puncte, care prevede lucrurile pe care agentii imobiliari nu au voie sa le faca. Aceste lucruri sunt prevazute si in proiectul nostru", a explicat acesta. "Membrii CCIR vor fi obligati sa respecte secretul de serviciu, asemeni functionarilor publici", a explicat acesta. Camera de Comert Imobiliar va administra punerea in aplicare a reglementarulor, la intrarea in vigoare a documentului, va supraveghea respectarea acestora si va sanctiona incalcarea dispozitiilor.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »Setari Cookie-uri