Agentiile imobiliare nu vor mai putea reprezenta, simultan, cumparatorul si vanzatorul unei proprietati, deoarece se considera ca apare un conflict de interese din aceasta pozitie duala, arata proiectul legii pentru reglementarea activitatilor imobiliare, al Camera de Comert Imobiliar din Romania.
Societatilor imobiliare li se va interzice sa isi desfasoare activitatea in situatia in care apar conflicte de interese intre client si intermediar, spune textul proiectului de lege. "Un agent imobiliar ar putea fi angajat atat de cumparator, cat si de vanzator, deoarece ar duce la crearea unui conflict de interese", a declarat pentru NewsIn presedintele Camerei de Comert Imobiliar, Emil Giurgiu.

Totodata, agentii nu vor putea sa incaseze avans de la doi cumparatori diferiti, pentru aceeasi proprietate. De asemenea, clientii vor putea sa incheie un singur contract de intermediere pentru aceeasi proprietate si numai cu o singura companie. Intermedierea pentru aceeasi proprietate poate fi contractata si la o a doua companie, doar cu acordul celei dintai, precizeaza proiectul.

Documentul mai stabileste ca atunci cand un agent imobiliar paraseste o companie, nu se poate angaja la o alta societate cu acelasi profil mai devreme de un an si nu isi poate infiinta o companie imobiliara in acelasi oras in care isi are sediul societatea la care a activat. Proiectul ar putea fi inaintat Parlamentului spre dezbatere in prima parte a anului viitor.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri