Romania are aproximativ 96.000 de locuri in spatii de intrunire dedicate si neconventionale, din care Capitala detine 36.9%, potrivit presedintelui Organizatiei Profesioniste de Conferinte si Expozitii-Romanian Convention Bureau (RCB), Paul Marasoiu.

"Capacitatea totala de gazduire de reuniuni a Romaniei este de aproape 96.000 de locuri in spatii de intruniri atat dedicate, cat si neconventionale", a spus Marasoiu, citat de NewsIn. Constanta este judetul cu cea mai mare capacitate de gazduire, cu 10% din totalul estimat. Alte judete care au reusit sa aiba cote semnificative sunt Brasov-6,8%, Timis-6,5%, Prahova-5,6%, Cluj-4,8%, Sibiu-3,4%, iar celelalte judete au aproximativ 26% din totalul locurilor de intruniri.

RCB a actualizat baza de date proprii privind infrastructura de reuniuni a Romaniei, a declarat presedintele asociatiei. Aceasta baza de date a inclus in calcul circa 85% din locurile existente, care pot fi utilizate ca spatii de reuniuni, conferinte si expoziti si are o marja de eroare de 3-5%.

RCB a furnizat aceasta baza de date Ministerului Transporturilor, Constructiilor si Turismului, dar si Autoritatii Nationale pentru Turism, in vederea stabilirii unui punctaj aferent acestui tip de facilitati, care se va acorda fiecarui judet, a afirmat Marasoiu. Acest demers face parte din fundamentarea proiectului de lege priving aprobarea planului de amenajare a teritoriului national-sectiunea 6, turism.

Asociatia sustine oportunitatea construirii unui Centru de Conferinte si Expozitii in Bucuresti, care sa poata gazdui pana la 9.000 de persoane in plen. in opinia lui Marasoiu si a RCB, un astfel de palat al congreselor ar genera cresteri substantiale ale afacerilor din Bucuresti, ale veniturilor medii pe cap de locuitor si ale incasarilor de taxe si impozite la bugetul local si central.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri