Un procent de aproximativ 30% din totalul spatiilor comerciale moderne din Romania se afla in zonele de nord si nord-vest, iar stocul din parcurile de retail inregistreaza o pondere importanta de aproximativ 38% din totalul spatiilor comerciale moderne in aceste zone, arata datele companiei de consultanta imobiliara CBRE.

Retailul din Romania a inregistrat si in ansamblu o dinamica semnificativa in 2015, datorita cresterii consumului. Astfel, industria modei a avut cresteri ale veniturilor cu 12% in 2015 fata de anul precedent in timp ce operatorii de fast-food au inregistrat cresteri ale veniturilor cu mai mult de 20%. Per ansamblu, veniturile inregistrate de retailerii din Romania in 2015 au crescut cu 10% fata de 2014, cea mai mare rata de crestere din Europa Centrala si de Est.

Odata cu dezvoltarile din retail anuntate in Bucuresti, Timisoara, Brasov, dar si in orase ca Piatra Neamt sau Satu Mare, stocul total de spatii comerciale va ajunge, conform datelor CBRE, la 3,4 milioane de metri patrati.

O evolutie in acest sens este data si proiectul Bistrita Retail Park, dezvoltat de catre antreprenorul roman Ionut Dumitrescu in Brasov.

Noul proiect de retail Bistrita Retail Park, al carui consultant exclusiv pentru inchiriere este CBRE, va fi administrat din aceasta luna de compania de project management Vitalis Consulting.

Bistrita Retail Park, dezvoltat de Element Development, are o suprafata totala inchiriabila de 15.000 mp, un food-court de 6.000 mp si se va dezvolta intr-o zona cu puternic potential pentru comertul local.

Compania Selgros, unul din marii jucatori ce va face parte din acest proiect, va implementa in Bistrita Retail Park un nou concept de retail.

Orasul Bistrita este un punct de atractie turistica important pentru zona de nord-vest, in care locuieste o populatie activa dinamica, avand o putere de cumparare ridicata si o rata a somajului redusa.

CBRE este una dintre cele mai mari companii specializate in consultanta imobiliara, segment de activitate pe care mai activeaza nume precum JLL, Colliers, DTZ Echinox sau Knight Frank.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri