10 Octombrie 2016

Sika vrea sa deschida o noua fabrica in Romania si mizeaza pe o crestere de cel putin 10% a afacerilor in acest an



Sika Romania, unul dintre principalii jucatori ai pietei locale de materiale chimice de constructii, mizeaza pe un avans al business-ului in acest an cu doua cifre procentuale si intentioneaza sa deruleze o noua investitie intr-o fabrica la nivel local, a parte a evolutiei pozitive a pietei constructiilor si a contextului economic actual din tara noastra.

“Am incheiat anul 2015 cu o cifra de afaceri de circa 26,4 milioane de euro, in crestere cu peste 25% comparativ cu anul anterior. Acest lucru a fost determinat si de intrarea pe piata produselor de volum, odata cu deschiderea in 2014 a unitatii de productie de la Capusu Mare, Jud. Cluj. Astfel, a avut un aport semnificativ prezenta produselor noastre pe un segment de piata extins, comparativ cu nisa produselor speciale pe care activam pana acum”, a declarat Laurentiu Stefanescu (foto mai jos), director general Sika Romania.

In ceea ce priveste evolutia pentru anul in curs, reprezentantul companiei a subliniat ca ritmul de crestere raportat anul trecut va fi mentinut si in acest an. Astfel, business-ul Sika Romania va inregistra in 2016 un avans cu doua cifre procentuale, comparativ cu 2015.

„Aceasta evolutie va fi sustinuta atat de implicarea Sika in proiecte importante pe piata locala, cat si de lansarea de noi produse in fabrica noastra de langa Cluj-Napoca”, a subliniat Laurentiu Stefanescu.

Sika vrea o noua unitate de productie in sudul tarii

In ceea ce priveste planurile pentru urmatoarea perioada, Sika Romania vizeaza deschiderea celei de-a treia unitati de productie pe piata locala, aceasta urmand sa fie situata in sudul tarii.

„In contextul cresterii accelerate a business-ului Sika Romania din ultimii trei ani, cu peste 43%, si a majorarii gradului de penetrare pe piata a produselor noastre, analizam posibilitatea de a investi intr-o noua unitate de productie, in zona de sud a tarii”, a subliniat reprezentantul companiei.

Sika Romania detine, in acest moment, doua unitati de productie in tara noastra. Astfel, compania produce la Brasov aditivi pentru betoane, avand o capacitate de productie de circa 10.000 tone/an, iar la Capusu Mare, unde produce mortare si adezivi speciali pentru constructii, avand o capacitate de circa 50.000 tone/an.

Piata de constructii, sustinuta de proiectele rezidentiale, de birouri si comerciale

Piata locala de constructii a avut o evolutie pozitiva in acest an. Astfel, pana la finalului lui 2016, Laurentiu Stefanescu estimeaza un avans cu circa 7-8% a segmentului de profil.

„Asa cum anul trecut cresterea pietei a fost determinata cu precadere de investitiile in zona rezidentiala, si anul acesta aportul segmentelor rezidential, birouri si comercial a adus o evolutie pozitiva. Speram ca apetitul investitional din domeniul privat sa continue in Romania dupa toate miscarile de pe pietele externe (inclusiv influenta Brexit-ului), iar lucrarile initiate sa aiba o finalitate in cursul acestui an”, a mai spus reprezentantul Sika Romania.

Sika Romania a fost implicata in proiecte locale importante printre care se numara Floreasca City Center, Floreasca Business Park, Green Court Bucharest, Oregon Park, Park Lake, Mega Mall, The Lake View, Bucharest One, Upground, extinderea retelelor Dedeman, Kaufland, Lidl si Penny Market, consolidarea hotelurilor Domogled din Baile Herculane, Palace Govora, Cerbul si Caprioara din Covasna, turnul de racire Paroseni, loturile de autostrada de pe Coridorul IV Paneuropean, reabilitarea caii ferate Sighisoara – Atel si multe altele.

Gama de produse Sika include aditivi de inalta calitate pentru betoane, mortare speciale, adezivi si sigilanti, materiale pentru consolidari structurale, pardoseli industriale si sisteme de acoperisuri si impermeabilizari.

Sika Romania, subsidiara a concernului elvetian, a fost infiintata in 2002, iar incepand cu luna iunie 2008 a dat in folosinta fabrica de aditivi de la Brasov - prima unitate de productie Sika din Romania. In plus, Sika a inaugurat in 2014 si cea de-a doua fabrica din Romania, la Capusu Mare, judetul Cluj, unde produce atat mortare speciale, cat si mortare folosite ca adezivi.

Sika AG, companie cu sediul in Elvetia, este unul dintre cei mai mari producatori de materiale chimice pentru constructii la nivel global, dar si in Romania, piata pe care mai activeaza nume precum Bison, Moment (Ceresit – Henkel) sau Den Braven.



Citeste si