Yves Weerts, investitorul de origine belgiana care a anuntat un nou proiect de birouri in Capitala – un turn de 18 etaje chiar in centrul Bucurestiului, sustine ca Romania este o piata ideala pentru dezvoltarile imobiliare, avand un potential mai mare chiar si decat pe piete consacrate din Europa de Vest.

“Cred in Romania si in potentialul extraordinar pe care piata imobiliara de aici il are. Dupa experientele de pana acum, am ajuns la concluzia ca in Romania se pot dezvolta proiecte mult mai usor decat in Belgia. (…) Vedem schimbarile si directia pozitiva spre care se indreapta piata, este practic o crestere pe care nu o intalnim pe alte piete. In ultimele 6-7 luni am vazut schimbari semnificative in climatul din piata investitiilor imobiliare”, a declarat Yves Weerts (foto cover), investitorul din spatele viitorului proiect de birouri Unirii View.

Decizia belgianului de a investi in primul sau proiect de birouri din Bucuresti vine dupa experienta cu investitia in Deva Logistics Park, proiect pe care l-a vandut catre grupul CTP, extrem de activ pe piata dezvoltarilor si achizitiilor de proiecte logistice in Romania.

“Am asistat in ultimii ani la o dezvoltare spectaculoasa a Bucurestiului. Dezvoltatorii incep sa isi orienteze proiectele spre noi destinatii de business, asa cum este cazul centrului Capitalei, in cautarea de alternative aglomeratiei din zonele consacrate”.

Cum arata Unirii View, turnul de 18 etaje din centrul Capitalei

Unirii View este cel mai nou proiect de birouri care va fi ridicat in Capitala, ce se va intinde pe 18 etaje si va dispune de circa 18.000 mp suprafata inchiriabila, iar termenul de finalizare a fost stabilit pentru al doilea trimestru din anul 2018.

“Purtam negocieri avansate pentru preinchirierea a 40% din totalul suprafetei inchiriabile, inclusiv cu nume noi care ar putea intra pe piata din Romania. Sunt companii din Marea Britanie care intentioneaza sa isi extinda activitatea aici, dar si nume deja prezente pe piata care cauta sa isi extinda activitatea”, a declarat Yves Weerts.

Chiria ceruta pentru Unirii View se situeaza la circa 15 euro pe metru patrat, similara cu pretul cerut in zona centrala a Capitalei.

Belgianul Yves Weerts cauta terenuri pentru noi proiecte in Romania

Intrebat de wall-street.ro daca intentioneaza sa deruleze si alte investitii in Romania, investitorul belgian sustine ca se afla in cautare de noi terenuri care vizeaza in special dezvoltari de spatii logistice.

“Dezvoltam atat spatii industriale, cat si proiecte de birouri pe pietele pe care suntem prezenti. In momentul de fata, ne uitam dupa terenuri in tara, pe care ne propunem sa dezvoltam noi proiecte logistice. Dupa succesul vanzarii proiectului Deva Logistics Park catre CTP am decis sa demaram si proiectul de birouri din centrul Capitalei, un pariu pe o piata aflata intr-o continua dezvoltare si care se concentreaza in mai multe zone cheie din oras”, a spus Ywes Weets, care a adaugat ca viitoare proiecte de birouri ar urma sa fie dezvoltate exclusiv in Bucuresti si nu si in alte orase din tara.

Unirii View va necesita investitii de 33 de milioane de euro si va fi construit de catre Bog’Art, proiectul fiind localizat pe bulevardul Corneliu Coposu 6-8.

Potrivit specialistilor din piata, stocul total de birouri din Capitala va depasi in acest an 2,5 milioane de metri patrati, iar pentru anii urmatori exista premise pentru depasirea pragului de 3 milioane de metri patrati de spatii de lucru moderne.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri