Compania imobiliara Colliers va lansa pe piata rezidentiala patru noi proiecte, pana la sfirsitul acestui an, a anuntat in cadrul Targului de case si proprietati Real Bucharest, directorul pentru Romania al companiei, Ilinca Paun.
"Pana la sfirsitul acestui an vom mai lansa trei proiecte in Bucuresti si unul in Poiana Brasov", a spus oficialul companiei. Proiectul rezidential Green Lake Residence, care se va lansa in a doua parte a lunii octomvbrie, este amplasat in zona Straulesti de langa Bucuresti si va include circa 550 de locuinte. Ansamblul de lcouinte Rose Garden este dezvoltat de compania GTC si va fi ridicat pe locul fostei tesatorii de bumbac "Suveica", din Bucuresti. Prima faza va fi construita pana la sfirsitul lui 2008. Proiectul rezidential Felicity va aduce pe piata locuintelor circa 900 de noi unitati locative in apropiere de Drumul National 1, intr-o zona de padure.

De asemenea, ansamblul de case de vafcanta Silver Mountain, pentru care deja lucrarile de construire au inceput, va fi un proiect de lux, amplasat in Poiana Brasov. Dezvoltatorul proiectului, INR Management, va construi circa 700 de locuinte de vacanta, un hotel nde cinci stele, un centru de relaxare, un club cu terenuri de tenis acoperite si descoperite, un teren de golf de 18 gauri, informeaza NewsIn.

"Dezvoltatorii trebuie sa adapteze mai bine proiectele pe care le aduc la cerintele pietei, bancile trebuie sa dea dovada de mai multa flexibilitate in ceea ce priveste produsele ipotecare cu garantii in bunuri viitoare, iar agentiile imobiliare ar trebui sa dovedeaca mai multa transparenta. Clientilor nu li se spune exact ce anume platesc, unii agenti imobiliari dau preturi pe metru patrat util, altii pe metru patrat construit", a explicat oficialul companiei. Piata imobiliara are nevoie de o autoritate care sa functioneze asa cum CNVM (Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare) functioneaza pentru piata de capital, cu departamente specializate pe fiecare segment al pietei si care sa aiba capacitatea de a regementa aceata piata.

Nu exista vointa politica in sensul infiintarii unei asemenea autoritati, a aratat purtatorul de cuvant al Asociatiei Romane a Agentiilor Imobiliare, Radu Zilisteanu.Colliers este prezenta pe piata romaneasca de zece ani, dezvoltandu-se pe segmentele de birouri, industrial si de spatii comerciale si, incepand cu 2005, pe cel rezidential.in 2005, compania a introdus pe piata proiectul Central Park iar in 2006, complexele de locuinte Asmita Gardens si My Dream.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri