Skanska, unul dintre cei mai mari dezvoltatori si investitori imobiliari prezenti pe plan local, a inaugurat, alaturi de retailerul german LIDL, primul sau pariu pe piata centrelor comerciale din Romania, marcand o premiera la nivel local pentru grupul suedez.

Dupa dezvoltarea unui important proiect de birouri in Capitala, asa cum este cazul Green Court (A,B si C), dar si a unor proiecte aflate in plin proces de constructie (Equilibrium si Campus 6 - pe fostul teren situat pe platforma Pumac), Skanska a dezvoltat, in parteneriat cu retailerul german LIDL, un nou concept store in zona Aviatiei, constructie care marcheaza o premiera pentru dezvoltatorul imobiliar.

In acest fel, Skanska marcheaza o premiera pe piata locala, iar deschiderea noului concept store LIDL din Bucuresti este un prim pas in aceasta directie pentru dezvoltatorul de proiecte imobiliare.

“LIDL Aviatiei a fost primul proiect pe care l-am realizat impreuna cu retailerul german si primul proiect comercial pe care l-am dezvoltat in Romania. A trebuit sa luptam pentru a obtine acest proiect, dar acesta ne-a deschis si mai mult apetitul pentru noi dezvoltari de acest fel. Constructia magazinului a debutat la inceputul acestui an si am reusit ca in mai putin de un an sa finalizam proiectul comercial si sa ridicam structura proiectului de birouri situat in vecinatatea noului spatiu comercial”, a declarat Richard Burleigh (foto cover), responsabilul diviziei de constructii in cadrul Skanska Romania.

Intrebat de wall-street.ro daca urmareste noi dezvoltari de profil, Richard Burleigh sustine ca sunt foarte atenti la cursul pietei, iar focusul companiei va fi acela de a lucra direct cu retailerii.

“Suntem in negocieri cu mari multi retaileri si participam activ la licitatiile de profil. (…) Pentru proiectele de birouri suntem propriul dezvoltator, insa in acest caz ne dorim sa lucram in parteneriat cu retailerii”, a mai adaugat seful diviziei de constructii din cadrul Skanska.

In opinia sa, piata imobiliara din Romania s-a schimbat enorm in ultimii ani, ceea ce a condus la o dificultate in a mai gasi resursele necesare.

“Este important ca noi sa gasim parteneri de incredere, alaturi de care putem dezvolta proiecte de calitate”, mai spune executivul Skanska.

magazin lidl aviatiei

Skanska analizeaza extinderea activitatii in infrastructura, dar si in rezidential

Dezvoltatorul imobiliar a anuntat inca din urma cu mai multe luni planurile de a accesa si piata proiectelor publice, dar si a celor destinate consumatorilor finali, in rezidential, insa acest lucru depinde foarte mult de o maturizare a pietei, dar si de o maturizarea a activitatii companiei la nivel local.

“Avem un interes foarte mare in directia dezvoltarilor de proiecte in infrastructura, dar cautam momentul potrivit. Acela nu a sosit inca pentru noi. Momentan ne concentram pe zona dezvoltarilor private, iar finalizarea primului proiect comercial dezvoltat in Bucuresti ne arata ca inca este mult loc de dezvoltare in aceasta directie”, a subliniat Richard Burleigh.

Intrebat de wall-street.ro despre posibilitatea inceperii unor dezvoltari in zona proiectelor rezidentiale, managerul Skanska a precizat ca momentan exista o diferenta foarte mare intre proiectele B2B si cele destinate consumatorilor finali.

“Dezvoltarile rezidentiale au un specific aparte. Piata proiectelor B2C are un profil diferit fata de experienta pe care am acumulat-o noi pana in prezent, iar cartea noastra de vizita este momentan in directia proiectelor de birouri si, la inceput de drum, in zona dezvoltarilor comerciale. Mai avem multe lucruri de realizat in aceste doua sectoare”, a mai precizat Burleigh, care sustine ca grupul Skanska a dezvoltat mai multe proiecte rezidentiale pe pietele din Cehia, Polonia sau in tarile Scandinave.

Miza ramane tot pe piata de birouri: Skanska termina cele doua proiecte aflate in constructie in prima parte a anului 2018

Skanska a demarat in acest an constructia a doua noi proiecte proprii de birouri pe terenurile achizitionate in ultimii ani, unul in zona de nord a Capitalei si cel de-al doilea in zona de vest a Bucurestiului.

Suedezii de la Skanska au demarat lucrarile la proiectul “Equilibrium” in al doilea trimestru al acestui an, in zona Fabrica de Glucoza din nordul Capitalei unde va ridica doua cladiri de peste 10 etaje, in timp ce proiectul din vestul orasului, situat in apropierea proiectului comercial AFI Palace Cotroceni, urmeaza sa primeasca aprobarea de constructie in perioada urmatoare, pe terenul din zona urmand sa dezvolte proiectul Capus 6.

Equilibrium este situat in partea de nord a Capitalei, in zona Barbu Vacarescu, la intersectia strazilor Gara Herastrau si Fabrica de Glucoza. Proiectul Equilibrium este format din doua cladiri de birouri de clasa si are o suprafata de inchiriere de aproximativ 39.600 mp GLA. Faza I a proiectului ar urma sa fie finalizata in T3 2018.

Campus 6 este proiectul Skanska care va fi dezvoltat pe fosta platforma Pumac, la intersectia bulevardului Vasile Milea cu Iuliu Maniu. Campus 6 se afla in faza de pregatire a terenului pentru inceperea executiei lucrarilor de constructie.

“In acest moment, suntem in asteptarea obtinerii autorizatiei de construire. Proiectul Campus 6 va fi un complex format din patru cladiri de birouri clasa A, cu o suprafata totala de inchiriere de aproximativ 81.000 mp GLA”, au mai aratat oficialii Skanska.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri