Proprietarii deposedati abuziv, care au subscris in cadrul ofertei MEC, derulate in perioada 2004 - 2005, vor primi titluri la societatile din portofoliul ministerului, dupa sase luni de la listarea acestora, a declarat seful OPSPI, Mihai Catuneanu.
Potrivit lui Catuneanu, este vorba doar de proprietarii deposedati abuziv care au subscris in cadrul ofertei MEC facute in baza prevederilor Legii 10/2001 si nu si-au convertit titlurile de valoare nominala in actiuni la Fondul Proprietatea.

Seful Oficiului Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie (OPSPI) din cadrul Ministerului Economiei si Comertului (MEC) a mai spus ca in oferta ministerului au fost incluse atunci societatile Transelectrica, Transgaz si alte patru companii "mai putin interesante pentru cei care au subscris", informeaza NewsIn. Catuneanu a mai aratat ca titlurile primite de fostii proprietari vor fi convertite in actiuni la una din cele sase societati din portofoliul MEC la cea mai mare valoare dintre valoarea de piata a actiunilor si valoarea lor nominala. Practic, dupa sase luni de la intrarea la tranzactionare se va face o comparatie intre pretul mediu ponderat de tranzactionare (aferent primelor sase luni de la listare) si valoarea nominala a unei actiuni.

Actiunile Transelectrica se tranzactioneaza in ringul Bursei de Valori Bucuresti incepand din 29.08.2006. Pentru Transgaz, MEC, prin OPSPI, a initiat procedura de admitere la tranzactionare. La inceputul lunii septembrie, cinci companii, sindicate si consortii si-au oferit serviciile pentru a pregati listarea Transgaz pe Bursa de Valori Bucuresti. Astfel, au depus oferte de intermediere BCR Securities SA Bucuresti in colaborare cu CA IB, sindicatul BRD Securities Groupe Societe Generale Bucuresti si EFG EUROBANK Securities SA Bucuresti, Raiffeisen Capital&Investment SA Bucuresti, sindicatul de intermediere format din SSIF Broker SA Cluj-Napoca (manager de sindicat), HTI Valori Mobiliare (membru) si Delta Valori Mobiliare (membru), precum si consortiul BT Securities SA Cluj-Napoca.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri