Fondul de investitii Broadhurst Investments Limited a devenit la sfarsitul lui septembrie actionarul majoritar al unei companii cu activitate in domeniul imobiliar nou infiintate cu un capital social de peste 1,5 milioane de lei (circa 429.490 de euro), potrivit datelor publicate in Monitorul Oficial.informeaza NewsIn.

Societatea Comerciala ABC BETA SA Bucuresti, avand ca obiect de activitate inchirierea si subanchirierea bunurilor imobiliare, proprii sau inchiriate, a fost infiintata la sfarsitul lui septembrie si este detinuta in proportie de 55,34 la suta de Broadhurst Investments Limited, cu un aport la capital de 818.415 lei.Restul de 45,65% din actiunile companiei, echivaland cu 687.466,20 de lei, apartine unui grup de 589 de persoane.

Fondul de investitii Broadhurst are sediul social in Cipru si este controlat in Romania de New Century Holding (NCH) unul dintre cei mai mari proprietari de spatii comerciale din Europa de Est. Investitiile realizate de NCH in Europa Centrala si de Est se ridica la aproape trei miliarde de dolari. La sfarsitul lui 2005, NCH anunta ca va investi circa 300 de milioane de euro in spatii comerciale si rezidentiale, in Bucuresti.

Broadhurst detine in Romania companiile Romarta, Winmarkt, Valmetex si participa cu pachete minoritare in actionariatul Unirea Shopping Center si Cocor Bucuresti.

Broadhurst Investments Limited mai detine in Romania 85 % din actiunile Electroaparataj, 60,43% din compania de elemente prefabricate pentru constructii Elpreco, 5,21% din compania Antibiotice SA, 19,75 % din compania de asigurari Asirom, 14,26 % din capitalul social al Otelinox din Targoviste, 80,43% din Vel Pitar, 13,08 % din capitalul social al Turbomecanica, 17,37% din rafinaria Astra Romana Ploiesti etc.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Imobiliare si constructii »