Saint-Gobain, unul dintre cei mai mari producatori de materiale de constructii la nivel global, achizitioneaza intregul capital social al companiei romanesti Pietta Glass Working, care activeaza in domeniul procesarii sticlei pentru aplicatii industriale si al elementelor vitrate pentru fatade.

Pietta Glass Working estimeaza ca pentru anul 2016 afacerile companiei vor urca cu 20%, avand un puternic potential de crestere in urmatorii ani.

Saint-Gobain Glass este prezenta pe piata din Romania din 2006, cu productie de sticla plana, sticla cu depuneri metalice si sticla laminata. Achizitia va permite grupului francez sa isi extinda amprenta industriala pentru a servi si mai eficient piata mondiala de fatade, aflata in continua crestere si pentru a-si intari pozitia in piata aplicatiilor industriale, cu o baza de costuri optimizata.

Tranzactia survine in linie cu strategia Grupului Saint-Gobain de a-si extinde gama de produse catre solutii cu valoare adaugata mare.

Saint-Gobain este prezenta pe piata din Romania prin sapte activitati (Abrasives, Brodrene Dahl, Glass, Isover, PAM, Rigips si Weber) si opereaza 10 unitati de productie in sapte situri industriale situate in Branesti, Calarasi, Ploiesti, Satu-Mare, Tulcea, Turda si Suceava.

Printre principalii concurenti ai Saint-Gobain in Romania se numara Henkel, Baumit sau AdePlast, dar si Rockwool sau Gecsat.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri