Compania Sparkassen Immobilien AG, membra a grupului financiar Erste, va investi aproximativ 150 milioane euro intr-un complex imobiliar, format din centru comercial, spatii de biouri si spatii rezidentiale, amplasat in sudul Bucurestiului, a anuntat compania.

"Pe 23 august am obtinut autorizatia de constructie pentru ridicarea centrului comercial Sun Plaza, pentru care investitia totala se ridica la 100 de milioane. Urmeaza ca, pe acelasi teren, sa fie ridicat un spatiu pentru birouri cu o suprafata de circa 12.000 de metri patrati, de clasa A, care ar putea fi lansat pe piata in primavara lui 2008, in acelasi timp cu centrul comercial, precum si spatii rezidentiale, investitiile totale urmand a se ridica la 150 de milioane de euro", a declarat directorul general al companiei dezvoltatoare, EMCT (Euro Mediterranee Consulting), Michael Richards.

Investitia ar putea avea un randament de 11%, considera investitorul.

Amplasat in sudul Bucurestiului, centrul comercial Sun Plaza va fi ridicat pe un teren de circa 11,2 hectare, la intersectia Caii Vacaresti cu soseaua Oltenitei, soseaua Berceni si cu Strada Vasile Nitu. Centru comercial va fi legat printr-un tunel de statia de metrou "Piata Sudului", cale de acces pietonal care va fi construita pe cheltuiala investitorului, a mai spus Richards.

Sun Plaza va beneficia de circa 2.000 de locuri de parcare, asezate pe doua niveluri subterane. Suprafata construita a edificiului va fi de circa 208.000 metri patrati, pe doua niveluri supraterane, din care 76.000 metri patrati reprezinta spatiu inchiriabil. Centrul va cuprinde un hypermarket, un magazin de bricolaj, un magazin de mobila, un cinematograf si circa 870 de magazine de haine, decoratiuni de interior, acesorii, restaurante si cafenele.

Sun Plaza va fi ancorat de un hypermarket, respectiv al treilea magazin Cora din Bucuresti, care va avea o suprafata de 23.000 de metri patrati, din care 11.300 de metri patrati reprezinta spatiu pentru vanzare, precum si de un magazin Baumax, cu o suprafata de 12.300 de metri patrati, primul din reteaua austriaca de bricolaj in Romania. De asemenea, centrul comercial va mai include un magazin Mobexpert, cu o suprafata de 10.300 de metri patrati, 1.200 de locuri la masa pentru cofetarii si restaurante si 15 sali de cinematograf, cu o capacitate totala de 3.000 de locuri., a mai spus oficialul EMCT.

"In prezent se desfasoara negocieri avansate pentru cele 15 sali de cinematograf cu o companie care pana acum nu a intrat pe piata romaneasca", a explicat Richards.

Pana in acest moment, spatiul comercial al Sun Plaza a fost inchiriat in proportie de 60%.

Arhitectura ansamblului comercial este realizata de Chapman Taylor, companie care semneaza arhitectura si pentru proiectul dezvoltat in nordul Bucurestiului de Baneasa Investments.

"Sudul Bucurestiului poate oferi investitorilor imobiliari cel mai mare potential investitional din Bucuresti, dispunand de peste 200 de hectare de teren nefolosit", a aratat in cadrul aceluiasi eveniment primarul sectorului 4, Adrian Inimaroiu. Centrul comercial Sun Plaza va crea 3.500 de noi lucuri de munca, a mai adaugat acesta.

Pana in prezent, terenul pe care va fi edificat proiectul a fost in proprietatea statului, fiind administrat de Sala Polivalenta.

Compania Sparkassen Immobilien, membra a grupului Erste, este listata la bursa din Viena, are un portofoliu de peste 69 de proprietati in Austria, Germania, Croatia, Cehia, Ungaria, Romania si Slovacia, cu o suprafata totala de 710.000 de metri patrati si o valoare cumulata de 907 milioane de euro.

Sparkassen Immobilien a achizitionat saptamana trecuta hotelul Novotel, pentru 29,5 milioamne de euro. "Investitiile noastre in Bucuresti s-ar putea ridica la circa 500 de milioane de euro", a explicat Schmidtmayr. Oficialul austriac spera ca preluarea BCR de catre erste va creste gradul de eficienta al companiei de investitii imobiliare pe piata romaneasca.

Dezvoltatorul si promotorul imobiliar EMCT este prezent pe piata romaneasca din 1998, intre proiectele realizate pana acum numarandu-se magazine din lanturile Cora, Carrefour, Bricostore. Compania are un portofoliu de dezvoltari imobiliare comerciale de 210 milioane de euro, respectiv 186.000 de metri patrati de proiecte finalizate si deurleaza in prezent dezvoltarea a circa 383.000 de metri patrati de spatiu comercial, cu investitii de 220 de milioane de euro.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri