"In prezent suntem implicati in proiectul esplanada, a carui valoare se ridica la circa 800 de milioane de euro si in proiectul Dambovita center, care va incepe in 2007 si va necesita o investitie de 300 de milioane de euro", a aratat ministrul, in deschiderea editiei de toamna a Targului National Imobiliar.

Piata imobiliara romaneasca este dominata in prezent de preturi mai mari decat ar trebui pentru ca exista un segment al populatiei care cumpara case la aceste preturi, a mai spus acesta. "Incercam sa gasim solutii pentru o mai mare a publicului la achizitii imobiliare prin subventia de 20% pentru tineri si prin programe alternative", a precizat ministrul, citat de NrwsIn.

In perioada urmatoare, piata imobiliara va inregistra o crestere destul de puternica, desi nu una exploziva. Piata creditului ipotecar este in dezvoltare. in ultimul an inregistrand o crestere de 20 la suta, in timp ce cresterea economica a fost de 16 la suta, a mai spus oficialul. "Constructorii trebuie sa fie pregatiti pentru Uniunea Europeana. in prezent, sunt prea putini constructori pregatiti pentru contracte de mare amploare", a atras atentia ministrul. "Dezvoltatorii cauta constructori dar nu avem forta de munca bine pregatita. Trebuie adusi inapoi cei care lucreaza in strainatate, in domeniul constructiilor, si platiti mai bine".

Referitor la activitatera de construire a caselor pentru sinistrati, ministrul a precizat ca, in prezent, in judetele Dolj si Gorj se lucreaza la ridicarea a circa 50 de case care vor fi date in folosinta pana la sfarsitul acestui an. Lucrarile au fost incetinite de lipsa de infrastructura din zona, a mai spus Borbely.
Ministrul a facut aceste declaratii in deschiderea editiei de toamna a Targului National Imobiliar, care se desfasoara in intervalul 18-22 octombrie la World Trade Plaza. Evenimentul este organizat de Ad Media, BDOBC, intre parteneri numarandu-se Domus Stil, BCR, South Pacific Group, Banc Post, Mobexpert, Gerard Roofing Systems, Banca Romaneasca si alte companii din domeniul imobiliar, al constructiilor, al serviciilor financiare etc.