Fondul National de Garantare a Creditelor pentru intreprinderile Mici si Mijlocii (FNGCIMM) a lansat un produs nou, \"Ecoambient Plus\", ce asigura finantare fimelor mici si mijlocii (IMM-uri) din turism, in limita sumei de 200.000 de euro (echivalent in lei), informeaza FNGCIMM.
IMM-urile pot folosi creditul atat pentru finantarea investitiilor necesare dezvoltarii societatii, cat si pentru finantarea unor cheltuieli curente. Potrivit informatiilor oferite de Fond, o firma poate beneficia simultan de ambele tipuri de finantari, insa finantarea capitalului de lucru nu poate depasi 10% din valoarea creditului de investitii.

Durata finantarii este de maxim 10 ani, in cazul finantarii investitiilor si de maxim un an pentru finantarea capitalului de lucru, necesar activitatii de investitii, informeaza NewsIn. Dobanda minima este de 12% pe an, iar rambursarea se face prin rate de principal egale sau inegale, lunare sau trimestriale, dobanda fiind platita lunar sau la scadenta. De asemenea, solicitantii au posibilitatea de rambursare anticpata fara taxe suplimentare, cu rescadentare si cu posibilitatea de a benficia la cerere de o perioada de gratie la plata principalului de maxim noua luni. Solicitantul poate avea doua credite simultan daca se incadreaza in suma de 200.000 euro (echivalent in lei), conform informatiilor oferite de companie.

FNGCIMM a mai lansat in cursul acestui an un produs de finantare "Ecoambient" pentru pensiuni turistice, prin care firmele mici si mijlocii putea obtine finantari de pana la 100.000 de euro (echivalent in lei), atat pentru dotare, evaluare si atestare, cat si pentru sustinerea activitatilor curente, pentru o perioada cuprinsa intre doi si cinci ani, la o dobanda variabila ce incepe de la 10% pe an. Fondul a fost constituit in anul 2001 ca societate pe actiuni, avand drept unic actionar statul roman, reprezentat prin Agentia Nationala pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii si Cooperatie si ca parteneri 19 banci comerciale.

FNGCIMM avea, anul trecut la sfarsitul lunii octombrie, un capital social de peste 90 de milioane de lei noi. Potrivit datelor prezentate pe site-ul FNGCIMM, Fondul a garantat cu o suma de 173 de milioane de lei noi, pana la 1 decembrie anul trecut, un volum de credite care depaseste 360 de milioane de lei noi. Valoarea garantiilor pentru finantarile pe termen mediu si lung este de 80,5 milioane de lei noi, restul de 92,7 milioane de lei noi revenind garantiilor pentru finantarile pe termen scurt.

FNGCIMM a mai lansat in cursul acestui an un produs de finantare "Ecoambient" pentru pensiuni turistice, prin care firmele mici si mijlocii putea obtine finantari de pana la 100.000 de euro (echivalent in lei), atat pentru dotare, evaluare si atestare, cat si pentru sustinerea activitatilor curente, pentru o perioada cuprinsa intre doi si cinci ani, la o dobanda variabila ce incepe de la 10% pe an.

Fondul a fost constituit in anul 2001 ca societate pe actiuni, avand drept unic actionar statul roman, reprezentat prin Agentia Nationala pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii si Cooperatie si ca parteneri 19 banci comerciale. FNGCIMM avea, anul trecut la sfarsitul lunii octombrie, un capital social de peste 90 de milioane de lei noi.

Potrivit datelor prezentate pe site-ul FNGCIMM, Fondul a garantat cu o suma de 173 de milioane de lei noi, pana la 1 decembrie anul trecut, un volum de credite care depaseste 360 de milioane de lei noi. Valoarea garantiilor pentru finantarile pe termen mediu si lung este de 80,5 milioane de lei noi, restul de 92,7 milioane de lei noi revenind garantiilor pentru finantarile pe termen scurt.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri