Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului (MTCT) este decis sa vanda locuintele construite prin ANL la pretul pietei din care sa se scada valoarea amortizata, porivit secretarului de stat Ioan Andreica.

Referitor la preturile cu care ar urma sa se vanda locuintele ANL celor care vor dori sa le cumpere, Ioan Andreica a spus ca, in opinia sa, acestea trebuie aduse la valoarea pietei din care se va scadea valoarea amortizata.

Daca noi construim acum o locuinta cu 40.000 de euro, fiind vorba de o locuinta noua, nu se va simti prea mult scaderea impusa de valoarea amortizata, dar, in orice caz, noi ne raportam la valoarea de deviz a lucrarilor si nu la pretul cu care se vand locuintele pe piata libera unde se speculeaza mult, a declarat citat de NewsIn Ioan Andreica.

Saptamana viitoare MTCT va discuta cu Banca de Dezvoltare a Comunitatii Europene (BDCE), care a oferit statului roman un credit ce a acoperit in proportie de 60% valoarea constructiilor despre oportunitatea vanzarii. La vremea acordarii imprumutului, banca a pus anumite conditii beneficiarului in care nu exista posibilitatea vanzarii, dar care insa vor fi rediscutate in cursul saptamanii viitoare de reprezentantii Ministerului Finantelor Publice cu cei ai BDCE.

Intr-o saptamana, doua vom scoate un act normativ cu detalii privind intentia de vanzare a locuintelor construite prin ANL. Se impun insa doua conditii: primaria, care este proprietarul blocurilor ANL, sa vrea sa le vanda, iar beneficiarul sa vrea sa le cumpere, a spus Andreica.

Secretarul de stat a adaugat ca niciun chirias nu va putea fi obligat sa-si cumpere locuinta. Secretarul de stat a spus ca toate detaliile privind vanzarea locuintelor ANL vor fi mentionate intr-un alt act normativ distinct de cel care se va adopta in curand unde se va impune drept conditie primariilor sa cheltuiasca 50% din sumele incasate din vanzarea locuintelor ANL pentru constructia de noi garsoniere si apartamente.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri