Intr-un interviu acordat wall-street.ro, Dan Mircescu, directorul general Final Distribution a vorbit despre efectele pe care scumpirea materiei prime o va avea asupra achizitiei de acoperisuri pentru case, iar efectele se vor simti abia in a doua parte a anului.

“Inceputul de an a fost extrem de rece si cu precipitatii in mare parte din tara, lucru care s-a simtit si in vanzari. In acelasi timp, dupa minimele pretului materiilor prime din 2016, acum piata otelului este in efervescenta, inregistrand cresteri si de 30% fata de preturile din trimestrul 3 din 2016 pentru anumite sortimente. Acest lucru se datoreaza politicilor comerciale ale UE, privind importurile de otel din Asia, cat si aprecierea dolarului din ultimele luni. Asadar, inceputul de an a venit cu majorari importante de pret ale produselor si schimbari interesante de strategie ale companiilor fata de anii precedenti, cand, in general, inceputul de an era marcat de ieftiniri si oferte care mai de care mai atractive”, a precizat Dan Mircescu (foto cover), directorul general Final Distribution, unul dintre cei mai importanti producatori de invelitori metalice de pe piata din Romania, care sustine ca aceste motive ar putea conduce in a doua parte a anului la o creste de pana la 20% a preturilor la mp de tigla achizitionat.

Vrei sa citesti articolul complet?

Aboneaza-te la Wall-Street!

Prin abonamentul Wall-Street devii parte a comunitatii de afaceri de top din Romania. Toate informatiile noastre sunt create pentru a te ajuta sa fii mai bun in activitatea ta zilnica.

Aboneaza-te! Am deja cont