Numeroase locatii din marile orase sau de pe litoralul romanesc au inceput sa fie incluse pe lista de oferte a companiilor imobiliare din strainatate, demonstrand interesul in crestere pentru aceasta piata, inainte de integrarea europeana a Romaniei
"Romania este interesanta ca piata imobiliara datorita preturilor inca sub medie si litoralului care are o clima asemanatoare cu cea mediteraneana. De asemenea, odata cu intrarea pe piata a companiilor aeriene cu preturi reduse, accesul catre estul Europei a devenit mai simplu si mai ieftin", se arata pe pagina britanica de internet pentru vanzari Easier.

Pe aceeasi pagina de internet, cei interesati pot afla mai multe despre ansamblul de locuinte de vacanta Cronos Residence, informeaza NewsIn. Acesta este amplasat in statiunea Olimp, din judetul Constanta, la 150 de metri de plaja. Preturile in cadrul complexului incep de la 48.447 lire sterline (circa 72.238,82 de euro) pentru un apartament cu un dormitor, pe piata britanica.

Ansamblul este construit de compania constanteana de constructii Alcor Construct, cu o investitie de circa 7,5 milioane de euro. Locuintele din cadrul Cronos Residence variaza pe piata romaneacsa intre 50.000 si 63.000 de euro.

De asemenea, pe pagina de internet a companiei imobiliare "The Right Move Aboard", cu sediul in Marea Britanie, cei interesati pot cumpara locuinte in ansamblul rezidential Planorama, care se construieste in zona Doamna Ghica din Bucuresti. Apartamentele pot fi achizitionate la preturi incepand de la 52.080 de euro la 167.160 de euro.

Pe piata romaneasca, Planorama a fost lansat in luna iunie. La inceperea vanzarilor, preturile oscilau intre 39.722 de euro si 124.173 de euro, fara TVA. Ansamblul Planorama include peste o mie de apartamente, va fi lansat pe piata in 2008 si presupune o investitie de peste 60 de milioane de euro. Proiectul este edificat de investitorul imobiliar EuroHabitat.

Piata imobiliara romaneasca a inregistrat in unltimii trei ani o crestere anuala de circa 25%, fiind alimentata de tranzactiile speculative. Acestea sunt incheiate in vederea imbunatatirii legislatiei in domeniul proprietatii, a deschiderii pietei si a accesului la fonduri europene de circa 11 miliarde de euro, odata cu integrarea europeana, arata un studiu al celor mai interesante investitii imobiliare, realizat de furnizorul de informatii financiare HIFX..

"In ceea ce priveste piata rezidentiala. exista doua segmente de interes pentru investitorii straini. intai este vorba despre imobililele in faza de proiect, din Bucuresti. O garsoniera, spre exemplu, poate sa coste circa 25.000 de lire sterline (echivalent a circa 37.277,24 de euro)" si, daca preturile vor creste cu circa 30% dupa integrare, asa cum arata previziunile, investitorii britanici ar putea obtine un profit interesant pentru o investitie relativ mica", declara directorul de marketing al HIFX, Mark Bodega.

De asemenea, sunt interesante investitiile in zona Brasovului si Poiana Brasov, unde se gaseste cea mai mare partie de schi din Romania. Proiecte pentru construirea si inaugurarea, in 2008, a unui aeroport si a unei autostrazi care va lega zona de Bucuresti ridica gradul de atractivitate al zonei, mai precizeaza acesta.

"Asigurati-va ca analizati intai proprietatile", atrage atentia directorul de marketing al HIFX, Mark Bodega. Investitorii ar trebui sa cerceteze referintele si experienta anterioara a managerilor de proiecte imobiliare si sa apeleze la serviciile unui avocat care este familiarizat cu reglementarile in domeniul proprietatii si care isi poate sfatui clientul in aceasta privinta, mai sustine oficialul HIFX.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri