Aflata la cea de-a treia editie, conferinta (RE)Construct 2017 este evenimentul wall-street.ro dedicat pietelor imobiliare si a constructiilor si este realizat in parteneriat cu Sonae Sierra, Imobiliare.ro, Coldwell Banker, CEZ Vanzare si TP-Link.

“De exemplu, in Germania exista un certificate de etansitate al cladirilor, prin care demonstrezi ca nu ai pierderi de energie. Am facut si noi acest test, am avut ceva emotii, dar a iesit bine. Trebuie sa avem astfel de lucruri. Dar inca sunt multi dezvoltatori care se gandesc doar la ziua de astazi, care au un plan de business pe 1-2 ani”, a mai spus oficialul Hanner.

In opinia sa, lucrurile sunt pe un parcurs bun in piata rezidentiala, remarcand o implicare a autoritatilor care ar putea fi utila.

“In Primaria Capitalei se incearca schimbarea abordarii PUZ-urilor, in sensul ca nu se vor mai putea face la un teren cu iesire la 2 strazi, ci doar cu iesire la 3 strazi. Astfel, se pot evita plombe care apar in oras, pentru ca anumiti investitori nu tin cont de planurile urbanistice. Sa speram ca se vor delimita clar zonele unde se poate construi intens. De asemenea, din punct de vedere al infrastructurii, cred ca trebuie armonizata cu ritmul constructiilor. Nu este normal sa investesti sute de milioane de euro in magistrale de metrou care deservesc foarte putini oameni, cum este cazul in Bucurestii Noi”, a mai spus Silviu Grigorescu.