"Nevoile consumatorilor au evoluat in ultimii ani si solicitarile acestora sunt in prezent mult mai complexe in ceea ce priveste spatiul de locuit. Astfel, piata locuirii a evoluat spre o noua pozitie, odata cu noua generatie de consumatori si exista un spatiu foarte mare pentru a crea noi perspective si concepte noi. Poate ar trebui sa privim piata locuirii nu doar ca un produs, ci ca un brand", a spus Raluca Crisan, marketing manager Immochan, in cadrul evenimentului.

Evolutia ascendenta a cererii s-a reflectat si in cresterea preturilor, apreciaza Dorel Nita, head of research, in cadrul Imobiliare.ro. "Pretul locuintelor a crescut anul trecut in medie cu pana la 10%, continuand evolutia ascendenta din ultimii ani. In general, cresterea a fost intregistrata in Bucuresti, Cluj si Timisoara. In Cluj avansul a fost de 12%, iar in Capitala de 10%. De asemenea, in acest an in Constanta preturile pe metru patrat vor trece de 1.000 euro".

Vrei sa citesti articolul complet?

Aboneaza-te la Wall-Street!

Prin abonamentul Wall-Street devii parte a comunitatii de afaceri de top din Romania. Toate informatiile noastre sunt create pentru a te ajuta sa fii mai bun in activitatea ta zilnica.

Aboneaza-te! Am deja cont
Sursa foto: Don Tran / Shutterstock