In 2015, 96% din populatia Romaniei avea domiciliul in imobile achizitionate, numarul proprietarilor romani cunoscand o crestere usoara fata de anul anterior. In acelasi timp, peste 49% dintre romani locuiau in perioada de referinta in gospodarii supraaglomerate, acest procent cunoscand o scadere fata de nivelul din 2014 (52,3%). In comparatie, la nivelul tarilor membre ale Uniunii Europene, doar 16,7% din populatie locuia in aceste conditii.

"Desi pentru romani, achizitia unei locuinte reprezinta un obiectiv important, cresterea numarului de imobile achizitionate a crescut usor in ultimii ani si datorita programelor guvernamentale de tipul Prima Casa si a facilitarii proceselor de obtinere a unui credit ipotecar. Bineinteles, acest lucru se remarca si pe platformele imobiliare, unde 65% dintre anunturile listate vizeaza vanzarea proprietatilor", a declarat Maarten Deboo, CEO Wizmo.ro.

Vrei sa citesti articolul complet?

Aboneaza-te la Wall-Street!

Prin abonamentul Wall-Street devii parte a comunitatii de afaceri de top din Romania. Toate informatiile noastre sunt create pentru a te ajuta sa fii mai bun in activitatea ta zilnica.

Aboneaza-te! Am deja cont
Sursa foto: CaseyMartin / Shutterstock