“Piata motouneltelor agricole a ajuns la 150 milioane de euro, dupa o crestere a tuturor jucatorilor in cursul anului trecut. Vorbim pentru prima data dupa multi ani despre o crestere a pietei, a cererii, a consumului, bazata pe imbunatatirea fiscala la nivelul tarii, ceea ce a condus la o alocare mai mare a bugetelor in toate sectoarele economiei. Acest lucru s-a resimtit inclusiv in industria noastra, acolo unde volumele vandute au crescut semnificativ”, spune Ioan Mezei (foto mai jos), directorul general Stihl Romania, filiala locala a celui mai mare producator de motounelte agricole la nivel global.

Potrivit acestuia, de avantaje s-a bucurat si compania pe care o conduce, afacerile inregistrand un plus de 20% la nivelul anului trecut, pana la pragul de 30 de milioane de euro, un avans sustinut fata de anii anteriori.

“Afacerile Stihl Romania au crescut cu 20% fata de 2015, evolutie bazata pe o imbunatatire a vanzarilor tuturor grupelor de produse. Motocoasele au inregistrat o crestere a numarului de unitati de peste 30%, in timp ce motoferastraiele au inregistrat o crestere peste medie, cu peste 15%. Principala resursa a evolutiei financiare a fost datorata de imbunatatirea retelei de distributie, prin atragerea de noi distribuitori si deschiderea de noi spatii comerciale a distribuitorilor existenti, dar o sustinere importanta a venit si ca urmare a politicilor fiscale de crestere a salariilor, care au stimulat mai mult sau mai putin evolutia si in sectorul nostru de activitate”, a completat Ioan Mezei.

Obiective pentru 2017: cresterea numarul de distribuitori, concentrarea pe noi magazine si afaceri in crestere cu 15%