In acest context, pentru prima oara in ultimii opt ani, rata de neocupare a spatiilor de birouri din Bucuresti a scazut sub nivelul de 10%, pana la 9,8%, spatiile neocupate fiind de aproximativ 250.000 de metri patrati. In perioada 2009 – 2010, dupa instalarea crizei, rata de neocupare a birourilor din Bucuresti atinsese nivelul de 18%.

„Piata de birouri din Bucuresti a avut o evolutie sanatoasa in ultimii ani, astfel ca in ciuda unei cresteri substantiale a stocului, rata de neocupare a spatiilor s-a redus sub pragul psihologic de 10%, plasandu-se in zona pietelor stabile. Acest lucru se datoreaza atat cresterii sectoarelor IT si BPO, cat si maturizarii dezvoltatorilor, care au livrat cladiri adaptate cererii actuale, in zone consacrate, cu acces la mijloace de transport in comun, astfel ca majoritatea spatiilor livrate in ultimii ani au fost rapid absorbite”, Madalina Cojocaru (foto mai jos), partener Office Agency in cadrul companiei de consultanta imobiliara Cushman & Wakefield Echinox.

Vrei sa citesti articolul complet?

Aboneaza-te la Wall-Street!

Prin abonamentul Wall-Street devii parte a comunitatii de afaceri de top din Romania. Toate informatiile noastre sunt create pentru a te ajuta sa fii mai bun in activitatea ta zilnica.

Aboneaza-te! Am deja cont