Valorificarea fostelor spatii industriale pentru a construi ansambluri rezidentiale si centre de afaceri sau comerciale sunt mai benefice pentru societate, decat dezvoltarea imobilelor la periferia oraselor, a explicat la \"Zilele Biz\", directorul de marketing River Invest, Larisa Dinu.
Proiectele imobiliare de la marginea oraselor, ce presupun investitii de tip "greenfield", determina migrarea populatiei catre suburbii, necesita dezvoltarea unei infrastructuri noi si micsoreaza zonelor verzi din preajma oraselor, aratat Dinu. Totusi, complexele rezidentiale de la periferii nu sunt limitate de dezvoltarile anterioare si birocratie si au potentialul necesar pentru crearea unor suprafete largi si a unor spatii ample de parcare. in cazul lor, costurile ridicate sunt determinate de racordarea proiectelor la utilitati si infrastructura.

Proiectele care se construiesc pe foste spatii industriale devenite ineficiente (braun field) din interiorul oraselor presupun costuri mai mari de demolare si birocratie mai complexa, dar beneficiaza de locatii bune, acces la principalele artere rutiere, infrastructura si utilitati extistente, informeaza NewsIn.

Proiectul Sema Park a inceput in 2003 prin crearea unui parc industrial de 16 hectare pe un teren de 40 care a apartinut fostei uzine Semanatoarea. Potrivit noilor reglementari de mediu, intreprinderea este nevoita sa se mute in afara Bucurestiului, iar pe terenul unde a fost fabrica se ridica o cladire de birouri, iar, in 2007, va incepe construirea unui complex de spatii rezidentiale, comerciale.

In Bucuresti, astfel de proiecte se mai construiesc pe terenurile fostei fabrici de lapte Miorita, al celei de autobuze Rocar, al societatii Granitul, al intreprinderii Ventilatorul si al fabricii de paine Titan. De asemenea, investitorii au in vedere ridicarea de imobile pe locatia fabricii de tigarete, pe platformele Apaca si Pumac, pe terenurile fabricilor de paine Plevnei si Spicul. Coferinta "Investitiile in piata imobiliara. Cine pierde si cine castiga" a avut loc in cadrul celei de-a cincea editii a "Zilele Biz" organizata la Bucuresti in perioada 22-27 octombrie.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri