Conduce de peste cinci ani operatiunile producatorului de ferestre pentru mansarda Velux si este prima femeie care a detinut un rol de management executiv in Romania.

Noemi Ritea (43 ani) s-a nascut in Targu Mures, a urmat studiile unei facultati cu profil economic si s-a alaturat echipei Velux in anul 2002, cand a aflat de pozitia in cadrul companiei dintr-un anunt in ziar. Anterior lucrase inclusiv pentru Coca Cola.

“Am vazut pozitia deschisa in cadrul companiei intr-un anunt din ziar si am aplicat. Mi s-a parut atractiv sa lucrez cu arhitecti. Am trecut printr-o serie de interviuri, o politica pastrata si in prezent in cadrul companiei, in care ne alegem oamenii cu foarte mare atentie. Fara oameni buni si pregatiti nu poti face performanta. M-am angajat in cadrul companiei in anul 2002, in pozitia de director zonal. A urmat mutarea in Brasov, iar in doi ani de zile am ajuns director regional, intai in zona de Est a tarii, apoi in si dupa 10 ani am preluat operatiunile companiei”, a declarat Noemi Ritea (foto cover), director general Velux Romania.

In prezent, in cadrul producatorului de ferestre pentru mansarda Velux lucreaza circa 33 de angajati.

Managerul Velux isi aminteste cu placere de primele zile in cadrul companiei. “Prima data cand am mers pe teren am fost de una singura, apoi am fost insotita de superiorul meu de la acea vreme. Am dezvoltat rapid relatiile cu partenerii, desi cu totii erau barbati. Daca esti profesionist, te tii de treaba si esti consecventa, in final apare si aprecierea”, a mai adaugat Noemi Ritea.

Managerul Velux a condus afacerile companiei intr-una dintre cele mai dificile perioade ale business-ului, asta dupa ce activitatea locala genera cresteri anuale chiar si de peste 75% inainte de 2008.

“Pana in anul 2008 am raportat evolutii an de an pe plan local, cresteri care in anii de boom urcau la 50, 60, chiar 75%. Dupa criza clientii au devenit mult mai rezervati si nu mai iau atat de usor credite. Un om cand decide sa isi construiasca o casa o va face ca pe o investitie pentru o perioada de cel putin 50 de ani. (…) In 2009 am inregistrat un declin semnificativ al business-ului la nivel local, lucru care ne-a facut sa ne uitam spre resurse si sa ajungem sa renuntam inclusiv la o parte din echipa. In prezent business-ul si-a revenit pe crestere, in ultimii ani raportam cresteri anuale de peste 10%, creste si numarul de colegi din echipa, iar pana la finalul anului vom depasi 5,5 milioane de euro”, a mai punctat Noemi Ritea.

Evolutia business-ului vine ca urmare si a apetitului tot mai crescut al romanilor pentru investitiile in personalizarea caselor, iar o parte tot mai mare din bugetul alocat unei case merge si catre ferestrele pentru mansarde, solutii pentru care romanii ajung sa plateasca si peste 3.000 de euro.

Velux detine in prezent 17 unitati de productie in 9 tari, 15 dintre acestea fiind localizate in Europa. Cea mai apropiata unitate de productie a companiei se afla in Ungaria.

Piata producatorilor de ferestre pentru mansarda este disputata de mai multi producatori, printre care Velux, Fakro, Dakea, Roto sau Optilight.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri