“Am reusit sa crestem foarte mult zona de business dedicata iluminatului comercial. Anul trecut un sfert din cifra de afaceri a fost realizata de acest segment, asta in conditiile in care in 2015 nivelul a fost de 15% din business. Astfel, avem toate premisele sa consideram ca iluminatul comercial devine principalul driver de business in 2017”, a declarat Viorel Niculae, administrator al VEM Proiect Lighting.

Sectorul iluminatului comercial are in vedere spatiile interioare din zona de retail (mic, mediu, hypemarket-uri si mall-uri), cat si zona de prezentare a produselor - vitrinele.

“Foarte putini clienti stiu ca iluminatul spatiilor comerciale este un element esential in optiunea de achizitie a clientilor. Studiile privind comportamentul consumatorilor demonstreaza ca asezarea produselor in vitrina si felul in care acestea sunt puse in valoare de catre lumina, reprezinta factori decisivi in decizia clientilor de a intra in interiorul magazinului, mai ales in sectorul vestimentar. Pornind de la aceste premise am dezvoltat si promovat un sistem specific de iluminat comercial. Este vorba despre iluminatul inteligent dinamic al vitrinelor, pe care l-am implementat in premiera pe piata din Romania, intr-un nou magazin din Capitala. Sistemul creeaza accente temporare de lumina, menite sa evidentieze piesele vitrinei prin modificari de culoare sau temperatura a luminii. In urma cercetarilor realizate de inginerii nostri, am ajuns la concluzia ca putem garanta ca acest nou sistem poate produce o crestere cu pana la 20% a traficului in magazin”, precizeaza Viorel Niculae.

Fata de un sistem de iluminare clasic, costurile sunt cu aproximativ 20%-40% mai ridicate in cazul iluminatului inteligent dinamic, pornind de la un nivel minim de aproximativ 2.000 euro pentru o vitrina de dimensiuni medii.