Vineri se deschide Imobiliarium, prima expozitie tehnologizata de locuinte, iar o treime dintre cei peste 4.000 de potentiali vizitatori care s-au inregistrat deja pe site-ul evenimentului spun ca dispun de un buget de 80.000 euro pentru a cumpara o locuinta, in timp ce unul din cinci participanti sunt dispusi sa plateasca pana la 55.000 euro pentru o locuinta.

Astfel, conform datelor furnizate in formularul de inregistrare, 29% dintre persoanele care-si cauta locuinta dispun de un buget de 80.000 euro. In imediata apropiere se situeaza bucurestenii cu bugete de 55.000 euro (19%), iar pe locul 3 se afla cei care sunt dispusi sa plateasca 100.000 euro pentru o casa sau un apartament. Relativ putini (5%), dar usor de remarcat, sunt vizitatorii care si-au exprimat optiunea pentru imobile de peste 200.000 euro.

Cand vine vorba de tipul locuintei, un procent semnificativ (30%) dintre vizitatori cauta apartamente cu 3 camere, aproape la egalitate cu cei care isi doresc apartamente cu 2 camere (29%). Visul de a avea o casa este impartasit de 19% dintre cei inscrisi la Imobiliarium. De asemenea, in formularul de inregistrare, 10% au declarat ca vin la Imobiliarium pentru a-si cumpara o garsoniera, iar procentul este identic cu cei care cauta apartamente cu 4 camere. Exista si un numar mic de vizitatori - 2%, care vor veni pentru a achizitiona un duplex.

Pentru ca cele mai multe companii au sediile in sectorul 1 al Capitalei, iar transportul prin Bucuresti, in orele de varf, este grevat de tot mai multe blocaje, aproape jumatate (49%) dintre cei inscrisi pe imobiliarium.ro vor sa-si cumpere locuinta in sectorul 1. Pentru sectorul 3 au optat 19.40% si cam tot atatia (19%) isi doresc sa locuiasca in sectorul 2.

"In contextul in care traim o era a digitalizarii, in care cea mai mare parte a activitatilor noastre a trecut in zona online, targurile imobiliare reprezinta pentru noi oportunitatea perfecta de a lua pulsul pietei, de a avea contact direct cu potentialii clienti, de a comunica si de a vedea in mod nemijlocit ce-si doresc oamenii. La prima editie a Imobiliarium, Greenfield Baneasa vine cu o oferta noua de apartamente ce vor fi livrate chiar in luna mai, apartamente de 2, 3 si 4 camere aflate in Cartierul Platanilor, cea de-a treia faza a proiectului", a declarat Bartosz Puzdrowski, CEO Impact Developer & Contractor.

Expozitia Imobiliarium vine cu peste 6.000 de case si apartamente, dar si case de vacanta. Fiecare expozant va avea ochelari VR (realitate virtuala) cu ajutorul carora va putea vizualiza o parte din imobilele din oferte.

Sursa foto: Don Tran / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri