Cemacon, al doilea cel mai mare producator de blocuri ceramice (caramizi – n.red.) din Romania, si-a imbunatatit performanta financiara in primul trimestru al anului, prin obtinerea unei cifre de afaceri nete cu 8% mai mari fata de aceeasi perioada a anului 2016, cifra de afaceri bruta trimestriala depasind 12 milioane lei. Profitul operational (EBITDA) a inregistrat un avans considerabil, fiind cu 38% mai mare decat cel din T1 2016.

“Am pornit in 2017 intr-un climat de piata favorabil, in crestere, fapt confirmat de primul trimestru al anului. Raportat la T1 2016, am obtinut o crestere cu 8% a cifrei de afaceri nete, cu un avans al EBITDA de 38%, pana la 2 milioane de lei. Pentru acest an avem un buget ambitios, bazat pe o crestere moderata a cifrei de afaceri, dar una substantiala a profitului operational”, a declarat Liviu Stoleru, director general si presedinte al Consiliului de Administratie Cemacon SA.

Parte a strategiei de crestere pe termen mediu, compania si-a diversificat portofoliul de produse, adaugand blocurilor ceramice si solutii pentru cosul de fum si buiandrugi, precum si alte produse complementare.

“O alta componenta importanta pentru noi este dezvoltarea vanzarii de produse complementare din portofoliu – cosurile de fum si buiandrugii. Am reusit ca in primul trimestru sa inregistram o crestere cu 35% a valorii vanzarii de marfuri, lucru care ne confirma nevoia interna de produse noi pe piata locala”, a completat Liviu Stoleru.

Rezultatul net a inregistrat o imbunatatire de 88% fata de anul 2016, fiind cu 929.979 lei mai mare.

Pentru 2017, CEMACON isi propune cresterea cu 5% a cifrei de afaceri, consolidarea pozitiei pe piata de blocuri ceramice, realizarea de investitii pentru sustinerea cresterii, fructificarea oportunitatilor de crestere din piata materialelor de constructii si continuarea valorificarii activelor neproductive din portofoliul grupului.

Cemacon este unul dintre cei mai mari producatori de blocuri ceramice prezenti pe piata din Romania, alaturi de nume precum Wienerberger sau Brikston.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri