"Se constata o crestere a interesului cumparatorilor pentru rate la dezvoltator, in ceea ce priveste metoda de achizitie a unei locuinte. Acolo unde acest produs ofera conditii competitive, el este preferat creditelor imobiliare clasice. Astfel, in primele 4 luni ale anului curent, 65% din cumparatorii apartamentelor scoase la vanzare in ansamblul rezidential Asmita Gardens au optat pentru o finantare direct de la dezvoltator, in vreme ce 30% din tranzactiile incheiate in Ibiza Sol sunt finantate prin aceasta metoda", arata Premier Estate Management.

Compania a inregistrat o crestere de 85% a numarului de tranzactii incheiate in primele patru luni ale anului, in comparatie cu aceeasi perioada a anului trecut. Valoarea cumulata a proprietatilor tranzactionate depaseste 20 milioane de euro in primele patru luni ale anului, iar cresterea a fost determinata de dinamica mare a pietei rezidentiale care atrage multi cumparatori, dar si de extinderea serviciilor de reprezentare si consultanta de business inca de la faza de proiect.

Valoarea medie a tranzactiilor a fost de 110.600 euro, cu 35% mai mare decat anul trecut. Acest fapt este justificat de cresterea interesului cumparatorilor pentru segmentul nou si apartamentele mai mari, cu trei si patru camere, a caror pret mediu depaseste 100.000 de euro. De altfel, cele mai tranzactionate apartamente sunt cele de 3 camere, atat in Bucuresti, in ansambluri rezidentiale precum Ibiza Sol si Asmita, dar si in Timisoara, in ISHO, in proiectul dezvoltat de antreprenorul local Ovidiu Sandor.

Cresterea interesului cumparatorilor finali pentru sectorul rezidential din Bucuresti si Timisoara vine pe fondul lansarii unui nou val de dezvoltari rezidentiale sau mixte.

Sursa foto: Denphumi / Shutterstock